VIDEO Optagelser går verden rundt: Israelsk soldat anholder 12-årig palæstinenser

ADVARSEL: Stærke billeder. En video af en israelsk soldat, der forsøger at anholde en 12-årig dreng, med en brækket arm, er blevet set millioner af gange.

En israelsk soldat forsøger at anholde en 12-årig palæstinenser, som har en brækket arm. AFP PHOTO / ABBAS MOMANI

En bevæbnet israelsk soldat forsøgte i fredags at anholde den 12-årig palæstinensiske dreng Mohammad Tamimi under en demonstration arrangeret af aktivisterVestbredden.

En optagelse af anholdelsesforsøget går lige nu verden rundt.

Videoen viser, hvordan soldaten kaster sig over den lille dreng, som har armen i gips. Drengen skriger og græder, mens en flok kvinder samler sig omkring soldaten og forsøger at vriste drengen fri.

'Han er et lille barn'

En af kvinderne råber ’han er et lille barn, hans arm er brækket’.

Flere andre forsøger at hive soldaten væk, de slår ham i hovedet og hiver hans maske af. Soldatens gevær dingler om skulderen på ham, mens han fastholder grebet i drengen.

Flere forsøger at få drengen fri af soldatens greb. AFP PHOTO / ABBAS MOMANI (Foto: ABBAS MOMANI)

Flere israelske soldater kommer soldaten til undsætning, hvorefter han kaster en mindre chokgranat for at få flokken omkring sig væk. Det israelske militær har forsvaret episoden med, at drengen kastede med sten.

Det er The Associated Press, der har udgivet videoen, som er filmet af den lokale aktivist og slægtning til drengen, Bilal Tamimi.

Ifølge AP er videoen blevet set mere end to millioner gange på Facebook.

Se videoen af anholdelsen øverst i artiklen.

Facebook
Twitter