VIDEO Propfyldte banegårde: Flygtninge stormer mod Østrig og Tyskland efter åbne grænser

Efter at have været strandet i Budapest i dagevis er tusindvis af flygtninge fra især Syrien rejst mod Tyskland og Østrig som i aftes besluttede at åbne grænserne.

Udmattede mænd, kvinder, børn bliver mødt af hårdtslidende nødhjælpsarbejdere, der har travlt med at dele mad og vand ud.

Banegårdene i Østrigs hovedstad Wien og landets vestlige by Salzburg vrimler med mennesker. Tusinder af flygtninge og migranter har krydset grænsen til Østrig, efter de efter pludselig fik lov at rejse videre, efter at have levet flere dage på banegården i Budapest, der var fyldt til bristepunktet.

Tyskland og Østrig åbnede grænsen

Regeringerne i Østrig og Tyskland besluttede fredag omkring midnat, at åbne porten for flygtningene på grund af "nødsituationen ved den ungarske grænse".

Tusindvis af flygtninge og migranter vandrede fredag fra banegården i Budapest mod Østrigs grænse. Det var før Tyskland og Østrig åbnede grænserne på grund af den særlige situation. (Foto: AP) (Foto: FERENC ISZA © Scanpix)

Før dette forbød Ungarns regering dem at rejse med tog mod Nord- og Vesteuropa. Mange valgte at tage ruten til fods, men mange af dem, der blev, er nu blevet kørt med bus til Østrigs grænse, og er fortsat mod Wien. Nu er det her, at tusinder af fortrinsvis flygtninge fra Syrien har forsamlet sig.

https://twitter.com/BBCMatthewPrice/status/640126679571152896

Mange af dem vil rejse videre til Tyskland, hvor myndighederne forventer, at mellem 5.000-10.000 mennesker ankommer til Bayern, den sydligste tyske delstat, i løbet af lørdagen.

Billederne af den efterladte banegård i Budapest viser, hvor presset situationen er.

Se billederne af flygtningenes rejse fra Budapest til Østrig i videoerne.