VIDEO Putin advarer Nato: Kan være nødt til at foretage modtræk

Vi er bekymrede for de beslutninger, som Nato foretager, siger Vladimir Putin.

Vladimir Putin er endnu en gang ude med riven.

Ruslands stærke mand, præsident Vladimir Putin, rasler endnu en gang med den sibiriske sabel mod Nato-alliancen.

I et interview med den amerikanske filmskaber Oliver Stone på russisk tv mandag advarer han Nato om, at Rusland kan være nødt til at foretage et modtræk, hvis der sker en fortsat militær oprustning i landene omkring Rusland.

- Det kan være, at vi er nødt til at rette vores missilsystemer mod de lande, vi mener er en trussel mod os. Situationen intensiveres lige nu, siger Putin.

Putins hårde udmelding komner i forbindelse med, at Oliver Stones nye film 'Ukraine i flammer' havde premiere på den russiske tv-kanal Dozhd. Filmen viser, hvad der ledte op til konflikten på Krim mellem pro-russiske seperatister og den vestlig-støttede ukrainske regering.

Mindre lande ligger under for pres

Få timer før Putin talte dunder mod Nato, havde Rusland annonceret, at de ville styrke deres missilforsvar i Kaliningrad, der ligger som en lille enklave mellem Nato-medlemmerne Litauen og Polen.

- Hvorfor reagerer vi så følelsesmæssigt på Natos ekspansion? Vi er bekymrede for de beslutninger, som Nato foretager, siger Vladimir Putin ifølge Washington Post.

I interviewet fortæller Putin videre, at det nærmest er umuligt for de mindre Nato-lande ikke at ligge under for pres fra USA, når der skal tages beslutninger omkring Rusland, og at situationen ikke efterlader Rusland noget valg.