VIDEO Russiske homoseksuelle mødes med had og vold på gaden

I et socialt eksperiment, foretaget af to russiske videobloggere, fremgår det tydeligt, hvordan russiske homoseksuelle bliver mødt med nedladende tilråb og vold i det offentlige rum.

Se nogle af de voldsomme situationer, som russerne Artyom Frantsuzov og Yevgeny Babenko oplevede i Moskvas gader ved at lade som om, at de var homoseksuelle. Klik på play.

I kølvandet på lovliggørelsen af homo-ægteskaber i USA besluttede to unge, russiske mænd sig for at lave et ”socialt eksperiment” i Rusland.

Ved at gå hånd i hånd igennem Moskvas gader ville Artyom Frantsuzov og Yevgeny Babenko, der begge er heteroseksuelle og arbejder som videobloggere på det russiske online-medie ChebuRussiaTV, undersøge deres landsmænds reaktioner ved hjælp af et skjult kamera.

De blev mødt med trusler og nedladende tilråb, og flere gange blev det til fysisk konfrontation.

Artyom Frantsuzov og Yevgeny Babenko har lagt optagelserne, der stammer fra juli i år, på deres YouTube-kanal, og i skrivende stund er videoen blev set mere end 7.500.000 gange.

Rusland afkriminaliserede homoseksualitet i 1993, men russiske homoseksuelle oplever fortsat i høj grad diskrimination.

Se nogle af de voldsomme situationer, som russerne Artyom Frantsuzov og Yevgeny Babenko oplevede i Moskvas gader ved at lade som om, at de var homoseksuelle, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter