VIDEO Se hele Trumps vindertale: Nu er det tid til, at USA heler sårene

Republikanske Donald Trump bliver USA's næste præsident. Han har netop holdt sin sejrstale.

- Nu er det tid til, at USA heler sårene.

Sådan lød nogle af de indledende ord fra Donald Trump i den sejstale, han holdt i nat amerikansk tid foran et jublende publikum i New York.

- Til alle demokrater, republikanere og uafhængige: Det er tid til at stå sammen som ét samlet folk. Jeg vil være præsident for alle amerikanere, og det er vigtigt for mig. Til jer, der ikke har støttet mig, rækker jeg ud for støtte og hjælp, så vi kan samles, sagde Donald Trump også.

Valgets sejrsherre brugte også talen til at takke sin familie. Han slog fast, at han elskede dem. Med sig på scenen havde han sin hustru Melania Trump og sin yngste søn.

- Politik kan være forfærdeligt, så jeg vil takke min familie, lød ordene.

Se hele Donald Trumps vindertale i videoen i toppen af artiklen.

Takkede modstanderen Clinton

Den kommende amerikanske præsident brugte også talen til at takke sin modstander, den demokratiske præsidentkandidat Hillary Clinton.

- Jeg har lige modtaget et opkald fra Clinton. Hun lykønskede os med vores sejr, og jeg lykønskede hende og familien med en hårdt-kæmpet kampagne, sagde Donald Trump.

- Hillary har arbejdet meget hårdt over en lang periode, og vi skylder hende en stor tak for indsatsen for vores land. Det mener jeg helt oprigtigt:

I løbet af den lange valgkamp har tonen mellem de to kandidater ellers været hård. Her har Donald Trump blandt andet udtalt, at Hillary Clinton burde komme i fængsel, og tilråbene har lydt ”spær hende inde”.

Donald Trump brugte også talen til at sætte ord på nogle af de visioner, han har for USA.

Han talte om, hvordan han vil genopbygge USA. Han talte om genopbyggelse af infrastruktur som skoler og hospitaler og sagde, at det ville skabe job i USA.

- Jeg er kommet til at kende vores land så godt. Vi har enormt stort potentiale.

- De glemte mænd og kvinder vil ikke længere være glemte, slog Trump fast.

- Vi kommer til at enes med alle de lande, som vil enes med os. Vi vil have gode relationer. Ingen drøm eller udfordring er stor nok til os. USA vil have intet mindre end det bedste, sagde han.

I brede termer understregede den kommende amerikanske præsident, at amerikanerne igen skal kunne drømme stort.

- Vores arbejde i denne bevægelse begynder først nu. Vi vil med det samme begynde at arbejde for det amerikanske folk, og vi vil gøre et stykke arbejde, der gør jer stolte af jeres præsident, sagde Donald Trump.

Han sluttede af med at sige:

- Jeg elsker dette land.