VIDEO Se højdepunkterne fra Obamas State of the Union-tale

Obama vil destruere IS, kurere kræft og tjene penge på fremtidens energi.

Præsident Barack Obama holdt natten til onsdag dansk tid sin sidste State of the Union tale. Her præsenterede han ikke de store overraskelser og lagde ud med at sige, at han ikke ville dvæle ved fortiden.

Den mest fremadskuende del af talen kom dog først til sidst, hvor Barack Obama revsede det politiske system og klima for at være elitært og dysfunktionelt.

- Det er en af de få ting, jeg fortryder i min tid som præsident, at bitterheden og mistænksomheden mellem partierne er blevet værre i stedet for bedre, siger han.

Det fik stort set alle tilhørere i Kongressen til at rejse sig og klappe. Det kan du se i videoen over artiklen.

Et af højdepunkterne i Barack Obamas tale var den forbedrede økonomi:

- USA har lige nu den stærkeste og mest langtidsholdbare økonomi i verden. Alle, der påstår, at USA's økonomi er i tilbagegang, taler usandt, siger han.

Se hvad Barack Obama sagde om den amerikanske økonomi i klippet herunder. (Ikke tekstet)

Behandlingen af kræft var et andet vigtigt punkt på Obamas dagsorden. USA skal være det land i verden, der finder en kur mod kræft, nøjagtig som USA var det første land til at sætte en mand på Månen. Præsidenten fremhævede vicepræsident Joe Bidens kamp for bedre behandling.

- Er du med mig, Joe? Vendte præsidenten sig om mod sin videpræsident og spurgte. Man kan herefter se Joe Biden sige, "Det vidste jeg ikke noget om".

Se hvad Barack Obama sagde om bekæmpelsen af kræft i videoen her.

USA skal nedkæmpe IS. Obama pointerede, at selv om IS er farlige for den enkelte, er IS ikke en trussel for vores samfund:

- Mænd på ladet af en lastbil og forskruede sjæle, der plotter i en lejlighed eller garage udgør en stor trussel for civile, og de skal stoppes. Men de truer ikke vores nationale eksistens, sagde han.

Se, hvad Barack Obama sagde om IS i videoen herunder. (Ikke tekstet).

Præsident Barack Obama begynder hver dag med en sikkerhedsbriefing.

- Jeg ved, det er en farlig tid. Men det er ikke kun på grund af en truende supermagt derude, og det er helt sikkert ikke på grund af formindsket amerikansk styrke. Det er ikke onde emperier, der truer os, men fejlslåede stater.

Se hvad Obama sagde om den globale situation i videoen herunder. (Ikke tekstet).

Også klimaet var på dagsordenen i Obamas tale. Her kom han ind på, at USA skulle blive bedre til at skabe fremtidens energi.

- Hvorfor skal amerikanske virksomheder ikke udnytte muligheden for at at skabe og sælge fremtiden energi?

Se, hvad Obama sagde om klimaet i videoen herunder. (Ikke tekstet).

Facebook
Twitter