VIDEO Sirener og beskyttelsesrum - japanere forbereder sig på atomkrig

Truslen fra Nordkorea er meget nærværende i Japan, hvor borgere gør sig klar til det værste.

Nordkoreas naboer har levet med truslen fra den isolerede diktaturstat i årtier.

- Jeg har rejst i Nordkoreas nabolande i flere år, og det har altid slået mig, hvor ubekymrede folk grundlæggende har været overfor truslerne fra Nordkorea, fortæller DR Nyheders Asien-korrespondent, Philip Khokhar.

Men noget har ændret sig i den seneste tid. Nordkoreas atomvåbenprogram bevæger sig tilsyneladende med syvmileskridt, og der bliver kortere og kortere tid mellem landets missiltest.

Flere af missilerne er fløjet ind over Japans territorium, og mange japanere frygter nu i ramme alvor, at landet igen kan blive udsat for et atomangreb, sådan som det skete i 1945 i byerne Hiroshima og Nagasaki.

Frygten har mange forskellige udtryk - få tre forskellige eksempler i videoerne herunder.

Øvelse

Japans regering har bedt landets kommunerne om at forberede indbyggerne på et angreb fra Nordkorea. DR var med til sådan en øvelse på en skole i området Iwamizawa:

Beskyttelserum

I byen Tagasaki har Hiroyuki Ando opført et atomsikret beskyttelsesrum under en bygning med 25 lejligheder. Indehaveren siger, at man kan overleve i rummet, selv hvis hele området bliver ramt af radioaktiv stråling:

Hiroshima-overlever

Nobuo Miyake overlevede sammen med sin familie mirakuløst atombomben mod Hiroshima i 1945. Nu frygter han, at historien vil gentage sig: