VIDEO "Snowzilla" rammer USA: - Det sner ret voldsomt i Washington

Tusindvis af amerikanere risikerer at være uden varme under massiv snestorm.

Den frygtede snestorm "Snowzilla" har ramt USA.

Det siger DR's USA-korrespondent Johannes Langkilde, der fredag nat er taget ud i snevejret på den amerikanske østkyst.

- Det sner ret voldsomt her i Washington D.C. Det har sneet 10-20 cm, og det betyder, at snestormen lige så stille er på vej, siger DR's USA-korrespondent Johannes Langkilde.

Meteorologer har advaret om, at snestormen kan sende op mod 80-90 centimer sne ned over landet og lamme det nordøstlige USA.

Allerede nu er der fuld gang i sneskovlene:

Amerikanske hjem uden varme

Det er langt fra første gang, USA rammes af sne i store mængder. Men denne snestorm betegnes som historisk, forklarer DR's USA-korrespondent.

- Borgmesteren i Washington D.C. siger, at hun har ikke set så voldsomme vejrudsigter i 90 år, siger Johannes Langkilde i snevejret.

Derfor tager man denne storm meget seriøst.

For i USA handler det ikke bare om, at det er farligt at køre, og at man kan falde på fortovene. Det handler om, at man kan fryse ganske gevaldigt i de amerikanske hjem, da mange huse er opvarmet med elkraft og sparsomt isoleret.

- Man forventer at sneen lægger sig på el-ledningerne. Mange steder i USA har man, som vi havde i Danmark i gamle dage, el-ledninger, der hænger i luften. Og når sneen lægger sig, falder el-ledningerne ned. Det betyder strømafbrydelser og dermed ingen varme, forklarer Johannes Langkilde.

Derfor har beredskabet allerede taget de store snestøvler på.

- Nationalgarden er parat, og der er i det hele taget et stort alarmberedskab, forklarer Johannes Langkilde.

Stort set alle fly, tog og busser er aflyst. Derudover bad myndighederne fredag eftermiddag borgerne om at blive hjemme. Det skete ved 15-tiden, hvor sneen begyndte at falde.

Se Johannes Langkilde i snevejret i Washington D.C. i toppen af artiklen.

Er du fanget i snestormen? Skriv til os på 1212@dr.dk og fortæl os, hvad der sker.