VIDEO Svensk statsminister fordømmer seksuelle overgreb

Der er ingen undskyldning for at chikanere og forgribe sig på kvinder - uanset hvem du er, og hvor du kommer fra, siger Stefan Löfven.

Den svenske statsminister Stefan Löfven fordømmer seksuelle overgreb på kvinder - uanset hvem du er, eller hvor du kommer fra. Klik på play.

Uanset hvad, findes der intet forsvar mod mænds overgreb mod kvinder. Det spiller ingen rolle, hvad der er motivet bag.

Sådan lyder ordene fra den svenske statsminister, Stefan Löfven, til SVT, efter også svensk politi har fået kritik for at tilbageholde oplysninger om overgreb mod kvinder foretaget af mænd med indvandrerbaggrund.

Men for myndighederne er det ikke bare en opgave at fange de skyldige, men også at forebygge, lyder det fra statsministeren.

- Det, der er vores opgave, er både, at dem som gør dette skal straffe, men vi skal også se på, hvordan vi gør det klart, at uanset, hvem man er, hvilke situation man er i, og hvor man kommer fra, så er det ikke acceptabelt at forgribe sig på kvinder.

- Men det er noget vi skal analysere - hvor denne uacceptable adfærd kommer fra. Fordi jeg kan ikke afgøre, hvad der gør udslaget, men det bliver vi nødt til, så vi kan ændre den her indstilling til kvinder.

Den svenske statsminister opfordrer samtidig til, at man udtrykker sig med forsigtighed, når det kommer til disse overgreb - særligt hvis man hævder, at overgreb mod kvinder er taget til som følge af flygtningestrømmen.

Tryk på play i toppen af artiklen for at se hele videoen med Stefan Löfven.