VIDEO Thorning og Kronprins Frederik ankommer til Mandelas mindeceremoni

Sammen med statsledere fra hele verden er Kronprins Frederik og Statsminister Helle Thorning-Schmidt til stede i Johannesburg.

Op mod 100 statsoverhoveder og regeringschefer strømmer til Johannesburg for at deltage i mindeceremonien for Nelson Mandela.

Sammen med omkring 95.000 sydafrikanere tager de nemlig del i ceremonien på det store stadium 'Soccer City' i Sydafrikas største by Johannesburg.

Danmark er repræsenteret ved statsminister Helle Thorning-Schmidt og Kronprins Frederik, der ankom til kæmpestadionet omkring klokken 11.00 dansk tid.

Fire amerikanske præsidenter

Blandt de mange statsledere og berømtheder, der strømmer til 'Soccer City' er både USA's nuværende præsident, Barack Obama og ikke færre end tre tidligere præsidenter - nemlig Bill Clinton, George W. Bush og Jimmy Carter.

Også Cubas præsident Raul Castro, Irans præsident Rouhani og FNs generalsekretær Ban Ki-moon vil være til stede i Johannesburg.

Se Helle Thorning-Schmidt og Kronprins Frederik ankomme i videoen øverst i artiklen. Følg begivenhederne i Johannesburg LIVE hele dagen her på dr.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk