VIDEO Udbrændt færge kan gemme på flere ofre

Vejret gør det nu muligt at bugsere den udbrændte færge Norman Atlantic til Brindisi i Italien. 98 personer savnes fortsat.

Forbedrede vejrforhold har gjort det muligt at begynde arbejdet med at bugsere den udbrændte færge Norman Atlantic til Italien.13 mennesker er bekræftet omkomne ved ulykken, som skete sidste weekend. Flere frygtes at blive fundet døde, når skibet skal inspiceres i Italien.

- Der er 98 personer, som vi ikke ved, hvor er, siger Giuseppe Volpe, som er statsanklager i Bari.Gennemsøges for flere omkomneBranden brød ud natten til søndag, da færgen i hårdt vejr lå ud for Korfu.- Det er besluttet, at færgen skal slæbes til den italienske havneby Brindisi, hvor færgen vil blive gennemsøgt for flere omkomne. Dette arbejde har været udsat på grund af dårligt vejr, siger talsmænd for Giuseppe Volpe.En del af de overlevende var ikke opført på passagerlisterne, og det antages, at der var mange flygtninge om bord.To prsoner undersøgesSkibe og helikoptere bragte 80 overlevende til Grækenland i de første timer efter ulykken.Anklagemyndigheden har sagt, at to personer undersøges i forbindelse med branden.

Volpe har gjort det klart, at han frygter, at der vil blive fundet flere omkomne blinde passagerer om bord end de tre - to afghanere og en syrer - som blev reddet af den italienske kystvagt.Det frygtes også, at nogle passagerer sov, da branden brød ud, og at de aldrig kom ud af deres kahytter.Ingen alarm, da branden brød udFlere af de overlevende har sagt, at der ikke lød nogen alarm, da branden brød ud. Andre blev vækket af røg og af andre passagerer, som bankede på deres døre.Færgens kaptajn, Argilio Giacomazzi, er blevet hyldet som en helt, efter at han forlod skibet som sidste mand.Han risikerer at blive tiltalt for uagtsomt manddrab, hvis han findes ansvarlig for besætningens reaktioner, efter at ilden brød ud./ritzau/AFP

Facebook
Twitter