VIDEO: USA og Frankrig frigiver billeder af missil-angreb i Syrien

Angrebet var et modsvar til sidste weekends formodede giftgasangreb i Syrien.

105 missiler.

Det var, hvad det amerikanske militær ifølge forsvarsministeriet i Pentagon sendte mod Syrien natten til i går.

Missilerne var amerikanernes bidrag til et koordinerede angreb med Storbritannien og Frankrig, der skulle tjene som et modsvar til sidste weekends formodede giftgasangreb i byen Douma i det østlige Ghouta i Syrien.

Både Frankrig og USA har nu frigivet video-materiale, der ifølge myndighederne i de to lande viser angrebet i Syrien. Angrebet havde til mål at stække det syriske regimes mulighed for at producere kemiske våben og sikre, at regimet ikke foretager flere kemiske angreb.

Amerikanerne havde tre steder i sigtekornet: Et forskningsinstitut i Damaskus, et lager for kemiske våben i Homs og en kommandopost i Homs.

Mens de russiske myndigheder hævder, at det lykkedes at nedskyde 71 missiler, så kunne en talsmand for det amerikanske forsvarsministerium i går fortælle, at USA, Storbritannien og Frankrig"med succes" havde ramt de planlagte tre mål.

Generalløjtnant Kenneth McKenzie fra den amerikanske forsvarsstab sagde på et pressemøde i går, at ingen civile blev dræbt ved missilangrebene i Syrien i nat.

Se klip fra angrebet i videoen over artiklen