VIDEO Ven til forgiftet: Han lavede mærkelige lyde og havde blanke, røde øjne

Det forgiftede kærestepar var på tur til byen, hvor russisk eks-spion blev forgiftet.

29-årige Sam Hobson oplevede i lørdags på nærmeste hold, hvordan det ser ud, når man er blevet udsat for nervegiften Novichok.

Hobsen er ven til det kærestepar, der pludselig blev syge i byen Amesbury i England.

Myndighederne siger, at parret er blevet forgiftet af den samme nervegift, som blev brugt i angrebet mod tidligere russiske spion Sergej Skripal og hans datter Julia Skripal i byen Salisbury, der ligger 13 kilometer fra Amesbury.

Sam Hobson fortæller, at han besøgte parret - 44-årige Dawn Sturgess og 45-årige Charles Rowley - om formiddagen. Da han mødte op, var der allerede ambulancer til stede.

- Jeg så Dawn på en båre. Charlie var bekymret og forklarede, hvad der var sket. Han sagde, at Dawn havde klaget over hovedpine. Hun gik i bad, og så hørte han hende falde derinde, hun var på gulvet i kramper og med fråde om munden, siger Sam Hobson.

Vennen fortæller, at han og Charles Rowley bagefter gik ud i byen for at ordne nogle ærinder, inden Rowley ville tage hen på hospitalet.

Da de kom tilbage til lejligheden, begyndte Charles Rowley at svede rigtig meget. Han tog et bad, men klagede over, at han følte sig træt.

- Og så var det, at han rejste sig op og begyndte at opføre sig underligt. Han sagde, at det føltes som om, han var blevet forgiftet. Han rokkede mod væggen, lavede mærkelige lyde og hans øjne var udspilede, blanke og røde, fortæller Sam Hobson, der ringede efter en ambulance til sin ven.

Hobson fortæller, at han dagen inden var i byen Salisbury sammen med Charles Rowley, Dawn Sturgess og andre venner.

De besøgte blandt andet en park i byen, og på et tidspunkt gik Charles Rowley og Dawn Sturgess lidt væk fra gruppen for at have en privat samtale.

- Det må have været der, at de har samlet noget op og er blevet forgiftet, fordi ingen andre, vi var sammen, er blevet forgiftet, siger Sam Hobson.