Vidne til flystyrt i Iran: Det var tæt på at ramme lokalt marked

Fly var tæt på at styrte ned på lokalt marked, beskriver vidne til iransk medie.

Søndag formiddag lokal tid stimler folk sammen om det styrtede fly i Teheran.

Det er et held, at der er ikke er flere omkomne, efter at et mindre passagerfly er styrtet ned i udkanten af Irans hovedstad Teheran.

I hvert fald fortæller et vidne til det iranske Fars News Agency, at flyets bagende styrtede ned kun få hundrede meter fra et lokalt marked.

Ifølge officielle iranske kilder omkom 39 personer og ni er kvæstede. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Mistede motor

Ulykken skete klokken 9.18 lokal til, da flyet var ved at lette. Ifølge den administrerende direktør for Irans Airport Company, Mohammad Ilkhani, mistede den ukrainske pilot en motor, da de var ved at lette og var kun i luften i få sekunder.

Fars News Agency skriver, at fem af passagerne blev kastet ud af flyet under styrtet.

Redningsarbejdere fortæller ifølge samme medie, at mellem tre og syv personer, der befandt sig på jorden, er blevet kørt såret på hospitalet.

Mange iranske flystyrt

I løbet af de seneste 25 år har iranske fly været involveret i mere end 200 ulykker. Flere end 2000 er omkommet, skriver BBC.

Mange af de iranske fly er af typen Boeing og blev indkøbt før den islamiske revolution i landet i 1979, som brød forbindelserne til USA og Europa.

Amerikanske sanktioner gør det umuligt for Iran at vedligeholde den amerikanske flytype. Og landet har også svært ved at få europæisk producerede reservedele.

Sanktionerne er indført for at få Iran til at neddrosle landets atomprogram.

Fly fra Sovjet-tiden

Derfor er Iran afhængige af russisk producerede flytyper fra Sovjet-tiden. Men på grund af den ældre dato er de også svære at få reservedele til.

Flytypen, som er styrtet ned søndag, er et Iran-141 - et mindre passagerfly, som er produceret i Iran med ukrainsk teknologi. Det skriver AP.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter