Tema Krigen i Syrien

Vidner i Yemen: Ingen bomber ramte Irans ambassade

Ifølge lokale vidner, er den iranske ambassade ikke blevet synligt skadet, efter gårsdagens bombetogt udført at den saudisk-ledte koalition.

Henrettelsen af Nimr al-Nimr udløste protester blandt shia-muslimer - her foran det saudiske ambassade Yemens hovedstad, Sanaa. (Foto: Yahya Arhab © Scanpix)

Iran hævder, at den saudisk-ledte koalitions bombetogt i Yemens hovedstad, Sanaa, onsdag nat gik ud over både landets ambassade og dens ansatte.

Men ifølge vidner blev ambassaden slet ikke ramt, da adskillige bombefly udførte angreb på flere mål i den yemenitiske hovedstad i løbet af onsdag nat. Det skriver nyhedsbureauerne Reuters og AP.

Ifølge en af AP's journalister, som har besøgt området torsdag, er ambassaden ikke blevet synligt skadet under angrebene.

Lokale vidner fortæller samtidig ifølge Reuters, at bombeangrebet ramte en plads omkring 700 meter fra ambassaden, og at sten og granatsplinter landede i ambassadens have.

Ifølge en talsmand for den saudisk-ledte koalition var målet for bombetogtet houthi-oprørernes missilbaser i Sanaa. De var ifølge talsmanden opstillet i blandt andet forladte ambassader.

Koalitionen vil nu undersøge Irans anklager, som er den seneste udvikling i en fortsat eskalerende konflikt mellem de to mellemøstlige stormagter.

Forholdet mellem de to lande var i forvejen anspændt, men den nuværende konflikt brød ud, efter det saudiske styre i sidste uge henrettede den shia-muslimske leder Nimr al-Nimr for terrorisme.