Vietnam trodser dødbringende tyfon: Klar til topmøde med Trump og Putin

Lørdag mødes USA's Trump, Ruslands Putin og Kinas Xi til topmøde i et Vietnam ramt at store oversvømmelser.

De store oversvømmelser, Vietnam de seneste dage er blevet ramt af, kommer tilsyneladende ikke til at stå i vejen for topmødet i stillehavsregionens samarbejdsorganisation, Apec, som begynder lørdag i landet.

Præsidenterne for USA, Kina og Rusland er blandt deltagerne på mødet.

Mandag oplyser myndighederne ifølge nyhedsbureauet AFP, at dødstallet fra det uvejr, som især er gået hårdt ud over den centrale del af Vietnams kyststrækning, er steget til 49.

Oversvømmelserne, der beskrives som de værste i årevis, skyldes en tyfon, der er navngivet Damrey.

Byen Danang, hvor topmødet holdes 11. og 12. november, er dog blevet forskånet for større ødelæggelser.

Mens Danang er sluppet billigt, er det ikke tilfældet i byen Hoi An, der på grund af enestående arkitektur og bygninger, hvoraf visse stammer fra det 15. århundrede, figurerer på Unescos verdensarvsliste.

Ægtefæller til deltagerne på topmødet skal ifølge planen besøge Hoi An senere denne uge.

Turister evakueret

Men vandmasser er trængt ind i flere af byens restauranter og hoteller. Mange turister er de seneste dage blevet evakueret og bragt i sikkerhed i både som følge af oversvømmede hoteller.

En ejer af en restaurant siger, at oversvømmelserne ikke er set værre i byen i adskillige år.

- Hvis nogle fra Apec kommer for at opleve (Hoi an, red.) og ser den tilstand, byen aktuelt er i, så er det forfærdeligt, siger en beboer til AFP.

Vietnam er i år blevet ramt af adskillige voldsomme storme. I oktober omkom flere end 70 mennesker i mudderskred og oversvømmelser i den centrale og nordlige del af landet.

Denne gang er det gået hårdest ud over provinsen Khanh Hoa. Adskillige har mistet livet, da deres huse blev skyllet væk af enorme vandmasser.

Tyfonen Damrey har berørt tusindvis af mennesker. Flere end 600 huse er ødelagt, mens andre 40.000 har fået skader. Samtidig er 228 fiskerbåde enten sunket eller blevet beskadiget.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk