Vil afløse May: Topkandidat beklager kokainfortid

Michael Gove er ikke den eneste kandidat til at blive Storbritanniens premierminister, der har taget stoffer.

Den konservative kandidat til premierministerposten Michael Gove tog kokain for mere end tyve år siden. (Foto: Andy rain © Scanpix)

Da den tidligere justitsminister og nuværende konservative kandidat til posten som premierminister Michael Gove arbejdede som journalist for mere end tyve år siden, tog han ved flere lejligheder kokain.

Det afslører han over for det britiske medie Daily Mail.

- Jeg tog stoffer ved flere sociale lejligheder for mere end 20 år siden. På daværende tidspunkt var jeg en ung journalist. Det var en fejl. Når jeg ser tilbage, ville jeg ønske, at jeg aldrig havde gjort det, siger han.

Michael Gove er med i opløbet til at tage over efter Storbritanniens premierminister, Theresa May, der trækker sig tilbage, når der er fundet en ny formand i Det Konservative Parti.

- Det var 20 år siden, og ja, det var en fejl. Men jeg mener ikke, at fortidens fejl diskvalificerer en, siger han.

Gove ikke den eneste

Ifølge BBC er Michael Gove dog langt fra den eneste kandidat til posten, der har taget stoffer - eller i hvert fald været i nærheden af dem.

Også favoritten, den tidligere udenrigsminister Boris Johnson, har taget kokain i sine unge dage. Eller det, der måske var kokain.

- Jeg tror, jeg fik noget kokain, men jeg nyste, så jeg fik det ikke op i næsen. Faktisk tog jeg måske flormelis, sagde han ifølge BBC i et interview fra 2005 i programmet 'Have I Got News For You'.

Den kontroversielle konservative politiker Boris Johnson, der har været borgmester i London, tog måske, måske ikke, kokain, da han var 19 år gammel. (Arkiv) (Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS © Scanpix)

Tror på en nye chance

Dominic Raab, en anden af kandidaterne til at blive premierminister, siger til mediet Today, at han har røget cannabis. Spurgt ind til Michael Goves indrømmelser, siger han, at man bør rose Gove for oprigtigheden.

- Det var lang tid siden, og folk vil dømme det, som det er, men jeg tror på et samfund, hvor man kan få en ny chance. Jeg mener i hvert fald ikke, at det har spærret ham fra kapløbet på nogen måde.

Også minister for international udvikling, Rory Stewart, der også er med i kapløbet om at blive premierminister, har indrømmet, at han har taget stoffer.

Da han var til et bryllup i Iran for 15 år siden, røg han opium, hvilket han allerede har undskyldt for.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk