Vil ikke fortælle om skattefri EU-penge

Hver anden dansk EU-parlamentariker mener ikke, at det kommer borgerne ved, hvad de hver måned bruger 29.362 skattefri kroner til.

Alle EU-parlamentets 785 medlemmer får en betydelig sum skattefri euro til udgifter i hjemlandet. Og de skal ikke oplyse, hvad de bruger dem til. (© AP Graphics)

Det kommer ikke danskerne ved, hvad EU-parlamentarikerne hver måned bruger 29.362 kr af skatteborgernes penge til.

Det er ifølge Politiken beskeden fra syv af de fjorten folkevalgte politikere, der repræsenterer Danmark i Europaparlamentet.

Beløbet, der populært kaldes 'blyantspenge', er skattefrit og skal dække parlamentarikernes kontorudgifter i hjemlandet til blandt andet telefon, computere og rejser inden for landets grænser.

Ingen kontrol

Men hverken EU eller medlemslandene fører kontrol med, om pengene rent faktisk bliver brugt til formålet, og de 785 EU-parlamentarikere skal ikke fremlægge regnskab for forbruget. Dermed er det reelt kun politikerens rene samvittighed, der forhindrer et misbrug af pengene.

Regnskabet med kontorudgifterne, der siden valget i 2004 er løbet op i over en million kroner per medlem, er en privat sag, lyder svaret over for Politiken.

Facebook
Twitter