Vilde hunde dræber ældre ægtepar i USA

En flok vilde hunde har sandsynligvis slået et amerikansk ægtepar ihjel i staten Georgia. Politiet har taget 16 hunde til fange.

En skjorte i laser, nogle hårtotter og blodplettet jord er alt, der er tilbage, efter et kobbel vilde hunde har flået et ældre ægtepar ihjel i staten Georgia i det østlige USA. Foreløbige obduktioner viser, at Sherry Schweder på 65 og hendes 77-årige mand, Lothar Schweder, døde af dyrebid.

Sherry Schweder var formentlig gået en aftentur, og da hun ikke kom tilbage, kørte hendes mand ud for at finde hende i bil. Han opsporede hendes lig og blev selv angrebet og dræbt af hundene. Politiet har fundet tegn på slåskamp og spor efter både sko og poter. En gruppe Jehovas vidner opdagede de to lig og tilkaldte politiet lørdag.

16 hunde taget til fange

Hundene var på gerningsstedet, da et hold kriminalteknikere kom ud for at undersøge det. Selvom der ikke er øjenvidner til drabet, har politiet fanget 16 hunde, som de mener har myrdet ægteparret.

Men vilde hunde angriber meget sjældent menensker, forsikrer en ekspert. - Der er større risiko for, at du bliver slået ihjel af et lyn end af en hund, siger Adam Goldfarb, talsmand for USA's Humane Forening. Men nogle gange kan flokmentaliteten spille en rolle, forklarer han.

- Hvis én hund bliver vred, kan det ophidse de andre, påpeger Adam Goldfarb.

Truede politimænd

De vilde hunde i Georgia opførste sig aggressivt overfor politiet, da betjente ville fange dem. Så betjentene måtte bruge beroligende medicin og fælder. På et tidspunkt trængte en gruppe hunde to politimænd op ad en bil, rapporterer ordensmagten.

I år har er 20 menensker blevet slået ihjel af hunde i USA. Sammenlignet har lynnedslag dræbt 27 mennesker.

Facebook
Twitter