Ville forhindre selvmordsangreb - udløste familietragedie

En afghansk mor forsøgte at forhindre sin søn i at begå et selvmordsangreb, men kom i stedet til at udløse bomben. Næsten hele familien blev dræbt.

Afghanistan har været ramme om mere end 120 selvmordsangreb i år. Her et brændende amerikansk militærkøretøj efter et selvmordsangreb i Kabul den 6. oktober. (Arkivfoto) (Foto: Stringer/Afghanistan © Scanpix)

I et desperat forsøg på at forhindre sin søn i at begå et selvmordsangreb, kom en afghansk mor i stedet til at udløse en bombe, så flere familiemedlemmer blev dræbt.

Moderen greb fat i sønnens vest, der var fyldt med sprængstof, da han var på vej til at udføre en selvmordsaktion i Afghanistans sydlige Uruzgan-provins.

Handlingen fik bomben til at detonere.

- Hans mor greb fat i vesten og sagde, "tag den af, vi ønsker ikke, at du skal gøre dette", fortæller politichefen i provinsen, der citerede den overlevende far.

Fem familiemedlemmer dræbt

Både moderen, den 22-årige søn og fire af hans søskende blev dræbt. Et andet barn og faderen blev kvæstet.

Den 22-årige havde fået sin træning på en koranskole i Pakistan og havde til opgave at gennemføre en selvmordsaktion mod de udenlandske styrker i Afghanistan.

Afghanistan har været ramme om over 120 selvmordsangreb alene i år. De fleste er gennemført af den fundamentalistiske Talibanmilits.

Snesevis af mennesker er blevet dræbt, hovedparten civile.

FN's mission i Afghanistan skrev i en rapport i september, at mange af dem, der gennemfører selvmordsangrebene, har været på koranskoler i Pakistan.