Virksomheder øjner eksporteventyr med EU-ja til klimaaftale

EU's ratificering af klimaaftalen er en kæmpe eksportmulighed, mener Dansk Energi og Dansk Industri.

Vindmølleparken Horns Rev 2 med 91 vindmøller og en transformerstation ejet af Dong fotograferet fredag den 3. juni 2016 i Nordsøen ud for Esbjerg. (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

EU's ratificering - endelige godkendelse - af klimaaftalen fra COP21 i Paris efterlader en kæmpe efterspørgsel efter grøn energi.

Og den energi skal de danske selskaber helst levere, siger Anders Stouge, der er vicedirektør i Dansk Energi.

- Nu bliver COP21 til noget, og når landene begynder at implementere handlingsplanen, så bliver der et kæmpe marked at gribe fat i for de danske virksomheder, siger han.

Men de danske energiselskaber er ikke de eneste, som har øjnet et grønt eksporteventyr lige om hjørnet. Derfor gælder det nu om at være helt med i front, siger han.

- Det her en lækkerbisken for rigtig mange andre lande, så vi skal kridte skoene for at være med i løbet. Der er andre, der satser rigtig meget på at være med i det her arbejde og få en stor luns, siger han og fortsætter:

- Derfor skal vi fortsætte med at være helt i front og udvikle vores teknologier.

Også hos Dansk Industri vækker ratificeringen glæde og store forventninger om øget eksport for de danske virksomheder.

- Det er en god nyhed for dansk erhvervsliv, fordi vi har en styrkeposition på det her område, siger Troels Ranis, der er energi- og klimapolitisk chef i Dansk Industri.

/ritzau/

Facebook
Twitter