Voldsom regn efterlader rohingyaer uden tag over hovedet

Verdens største flygtningelejr i Bangladesh er hærget af voldsom monsunregn.

I flygtningelejren i Cox's Bazar i Bangladesh har der siden april været 200 jord- eller mudderskred. Her ses ødelæggelser 7. juli. (Foto: STR. © Ritzau Scanpix)

En voldsom monsunregn, der i disse dage hærger i det sydlige Asien, har gjort tusindvis af fordrevne rohingyaer i Bangladesh hjemløse.

Der er de seneste to uger faldet 58,5 centimeter regn i flygtningelejren i byen Cox's Bazar, oplyser det meteorologiske institut i Bangladesh.

Lejren regnes for at være verdens største flygtningelejr, og den huser knap en million rohingyaer, der er flygtet fra Myanmar.

De voldsomme vandmasser har siden begyndelsen af juli ødelagt knap 5.000 skure bygget af bambuspinde og presenninger i flygtningelejren.

Det oplyser en talskvinde for Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

Siden begyndelsen af april er lejren blevet ramt af flere end 200 jord- og mudderskred. Mindst ti personer er blevet dræbt, viser en rapport fra FN.

Derudover er knap 50.000 mennesker blevet påvirket af de mange mudderskred i lejren, og 6.000 er blevet efterladt uden tag over hovedet på grund af monsunregnens ødelæggelser.

I Chittagong-regionen, hvor Cox's Bazar ligger i den sydlige ende, er i alt 200 landsbyer blevet oversvømmet. Samlet set er 500.000 personer blevet fordrevet af regnen i regionen.

Monsunregnen hærger ikke kun i Bangladesh, men har også haft store konsekvenser i Nepal og Indien.

/ritzau/