Voldsom skovbrand hærger i Australien

Hedebølge og kraftige vindstød giver perfekte betingelser for skovbrand i australske Perth - en mand har mistet livet.

Perth ligger i den vestlige del af Austrialien, der på det seneste har oplevet voldsomt høje temperaturer. (© Google Maps)

Det vestlige Australien er blevet ramt af ødelæggende skovbrande, der bevæger sig hurtigt gennem det tørre landskab.

I udkanten af byen Perth har flammerne indtil videre brændt 40 huse ned, og en mand er omkommet.

En nedfalden el-ledning menes at være årsagen til, at branden er opstået. Ilden har gode betingelser for at brede sig på grund af de varme og kraftige vindstød, der har fået op til 20 meter høje flammer til at bevæge sig gennem byens gader.

- På nuværende tidspunkt er 40 huse ødelagt, men tallet ventes at stige, lyder det fra brandmyndighederne i staten Western Australia.

Flere hundreder er flygtet

En 62-årig mand har mistet livet, da han faldt om på sit hustag, mens han var i færd med at forberede sig på skovbranden.

Hundredvis af indbyggere er flygtet fra deres hjem - enkelte havde kun få sekunder til at forlade deres hus, inden flammerne fik fat, lyder det.

- Vi vidste naturligvis, at ilden bredte sig ret hurtigt, siger Aaron Miles, indbygger i Perth-forstaden Stoneville, til ABC.

- Vi gik kun efter det vigtigste - harddiske, dokumenter. Alt andet kan erstattes, hvis det kommer dertil, tilføjer han.

Temperaturer rammer 44 grader

Ifølge brandmyndighederne er flammerne ikke under kontrol, og flere huse er i farezonen. 275 brandmænd kæmper mod flammerne.

Perth har været ramt af en hedebølge de seneste dage med temperaturer på 44 grader. Hedebølgen breder sig i løbet af de næste dage østover mod de australske byer Adelaide og Melbourne.

Der er jævnligt skovbrande i Australien i løbet af de tørre sommermåneder fra december til februar.

Blue Mountains vest for Sydney blev dog ramt af såkaldte bushfires allerede i oktober sidste år. Her blev over 200 huse ødelagt, og to mennesker mistede livet.

Den mest dødbringende skovbrand til dato fandt sted i 2009 i staten Victoria. 173 mennesker omkom.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk