Voldsom snestorm i USA: Flere dør af at skovle sne

Sneen vælter fortsat ned i USA. Meteorologer regner med mere sne søndag.

Snestormen har drysset 58 centimeter sne ned over en forstad til Washington, siden den lagde sig over det østlige USA fredag eftermiddag. (Foto: Jim Bourg © Scanpix)

Mindst 15 personer er omkommet som følge af den usædvanligt voldsomme snestorm, der fortsætter med at rase over store dele af det østlige USA.

Den kolossale snestorm påvirker over 85 millioner amerikanere, og meteorologer forudser, at stormen fortsætter søndag.

I New York er tre personer omkommet, mens de var i gang med at skovle sne, oplyser byens borgmester, Bill de Blasio.

- Det er en påmindelse til alle om ikke at overanstrenge sig. Især for personer med helbredsproblemer, siger borgmesteren til CNN.

Advarer om anholdelser af bilister

Myndighederne i delstaten North Carolina melder om seks dræbte i trafikulykker, mens de øvrige seks dødsfald fordeler sig på delstaterne Virginia, Kentucky, Maryland og Arkansas.

Hundredtusindvis af huse i det østlige USA har desuden mistet strømforsyningen på grund af ødelagte elledninger.

I flere byer er der faldet så store mængder sne, at det nærmer sig de historiske rekorder. I New York og Washington er offentligt transport indstillet, der er indført udkørselsforbud, broer og tunneler er lukket, og stort set al flytrafik er aflyst.

I New York blev indbyggerne advaret om, at de fra lørdag eftermiddag lokal tid risikerede at blive anholdt, hvis de ignorerede kørselsforbuddet.

/ritzau/Reuters