Voldsomme demonstrationer over argentinsk pensionsreform: Det er en joke

149 mennesker er blevet såret af kampe mellem politi og demonstranter.

Den argentinske hovedstad, Buenos Aires, blev i nat dansk tid ramt af uro, da politiet og demonstranter stødte sammen foran den nationale kongresbygning.

Uroen indtraf, mens argentinske politikere debatterede en ny pensionsreform, som har skabt vrede blandt pensionister og fået fagforeningsledere til at kalde til massestrejke.

Demonstranterne kastede med flasker, sten og benzinbomber, mens politiet med skjolde og stave svarede tilbage med tåregas, gummikugler og vandkanoner.

Ifølge myndighederne er 48 mennesker blevet arresteret, mens 149 personer, deriblandt politibetjente, pensionister og journalister, er blevet såret under kampene.

Foreslår bonusordning til de fattigste

Reformen, som allerede er blevet vedtaget af det argentinske senat, er en del af en serie af økonomiske ændringer, som den nuværende præsident, Mauricio Macri, vil have vedtaget, i forsøget på at mindske landets økonomiske underskud på betalingsbalancen.

Modstandere af reformen frygter, at ændringerne vil gå hårdt udover pensionister og de mest fattige familier i landet.

Regeringen har efterfølgende foreslået at indføre en bonusordning for nogle af pensionisterne, men ifølge det amerikanske medie ABC, afviser kritikerne forslaget.

- Bonusordningen er en joke. Det er en ulovlig reform, og den vil forårsage et vandfald af sagsanlæg, siger Juan Carlos Schmid, som er lederen af Argentinas største fagforening, CGT.

Siden Macri overtog præsidentembedet i 2015, har han lovet at stramme op på udgifterne og genoplive Argentinas slunkne økonomi.