(Foto: © Martin Mejia, Associated Press)

Voldsomme sammenstød fortsætter i Peru, hvor demonstranter i går havde indkaldt til at 'overtage' Lima

Over 40 mennesker har allerede mistet livet i demonstrationer, der har stået på siden starten af december.

På snart sjette uge fortsætter voldsomme demonstrationer i Peru.

Demonstrationerne er ikke kun koncentreret om hovedstaden Lima, hvor tusindvis af demonstranter de seneste dage er rejst til fra hele landet, men har spredt sig udover landet.

I både større og mindre byer kræver demonstranterne, at landets præsident, Dina Boluarte, træder tilbage - og at hendes forgænger genindsættes som præsident.

Mange personer har allerede mistet livet under urolighederne - og dagligt fortsætter kampklædt politi og demonstranter med at støde sammen i det sydamerikanske land.

Her er billeder fra nogle af de seneste dages demonstrationer.

 • Torsdag var der indkaldt til demonstration under overskriften 'Overtag Lima'. Til demonstrationen rejste tusindvis af demonstranter til landets hovedstad. (Foto: © Ernesto Benavides, Ritzau Scanpix)
  1 / 11
 • En demonstrant holder et skilt over hovedet med et billede af landets præsident Dina Boluarte og ordet 'morder'. Demonstrationerne i Peru handler nu også om utilfredshed over det stigende antal personer, der har mistet livet i forbindelse med urolighederne. (Foto: © Paolo Aguilar, Ritzau Scanpix)
  2 / 11
 • Mindst 44 personer er blevet dræbt, siden urolighederne brød ud, skriver Ritzau. På den hidtil mest dødelige dag, mistede 17 mennesker livet i den sydlige Puno-region. (Foto: © Ernesto Benavides, Ritzau Scanpix)
  3 / 11
 • De seneste to dage har to aktivister mistet livet i de voldelige sammenstød med politiet. Her et billede fra Lima torsdag. (Foto: © Str, Ritzau Scanpix)
  4 / 11
 • Perus øverste anklagemyndighed efterforsker lige nu Boluarte og medlemmer af hendes kabinet for folkemord og drab på grund af de mange dødsfald under demonstrationerne. (Foto: © Ernesto Benavides, Ritzau Scanpix)
  5 / 11
 • I en tv-tale sent torsdag aften, peruviansk tid, sagde Boluarte, at politiet havde demonstrationerne under kontrol, og at de ansvarlige for vold og hærværk ville blive straffet, skriver The Guardian. Billedet her er fra starten af januar. (Foto: © Cris BOURONCLE, Ritzau Scanpix)
  6 / 11
 • I sidste weekend indførte regeringen 30 dages nødretstilstand i Lima. Udenrigsministeriet har opfordret danskere i landet til at undgå demonstrationer og andre større forsamlinger og samtidig undgå at opholde sig nær regeringsbygninger samt politi- og militærinstallationer. (Foto: © DIEGO RAMOS, Ritzau Scanpix)
  7 / 11
 • I Perus næststørste by Arequipa er demonstranter og politi også stødt sammen de seneste dage. Her på en bro i byen. (Foto: © DIEGO RAMOS, Ritzau Scanpix)
  8 / 11
 • Politiet har blandt andet affyret tåregas mod demonstranterne i Lima, som har svaret igen med at kaste med sten. (Foto: © ANGELA PONCE, Ritzau Scanpix)
  9 / 11
 • Urolighederne har også betydet, at historiske bygninger i Lima er blevet sat i brand. (Foto: © Pilar Olivares, Ritzau Scanpix)
  10 / 11
 • Også i helt små byer som Ollantaytambo, der kun har nogle få tusinde indbyggere, er der demonstrationer mod landets præsident. (Foto: © STRINGER, Ritzau Scanpix)
  11 / 11