Voldsomme skovbrande: Mindst 23 omkommet i Californien

Skovbrandene i Californien har kostet mindst 23 mennesker livet, og 35 savnes fortsat.

Skovbrandene i Californien har kostet mindst 23 mennesker livet. (Foto: Josh Edelson © Scanpix)

De voldsomme brande, der har bredt sig i Californiens nordlige skovområder i løbet af de seneste dage, har kostet mindst 23 mennesker livet.

Skovbrandene har især hærget i området nordøst for San Francisco, hvor titusindvis af mennesker har måttet flygte.

35 personer er fortsat meldt savnet.

Det oplyser sheriffen i Butte County til nyhedsbureauet AP.

Skovbranden er den tredjemest dødelige i Californiens historie. Brandene har haft gunstige betingelser med kraftige vinde og et tørt landskab.

Flere byer, herunder Paradise, er blevet slugt af ilden. Paradise har 27.000 indbyggere og ligger knap 300 kilometer nordøst for San Francisco. Mindst 6700 bygninger er brændt ned, heraf er størstedelen indbyggernes hjem.

I det sydlige Californien har to forskellige brande fortæret flere hundrede huse nord og vest for Los Angeles. To personer er fundet omkommet i brandene, mens mindst 250.000 mennesker er blevet evakueret.

Undtagelsestilstand

Brandene har fået præsident Donald Trump til at erklære undtagelsestilstand i Californien. Det udløser økonomisk hjælp fra de føderale pengekasser til det mandskab, der arbejder i døgndrift for at slukke ilden.

Trump truer dog samtidig med at indefryse midlerne til Californiens beredskab. Ifølge præsidenten skyldes de ulykkelige tab af liv de lokale myndigheder.

- Der er ingen grund til så massive, dødelige og dyre skovbrande i Californien, bortset fra at deres håndtering af skove er så dårlig, skriver Trump på Twitter.

- De får milliarder af dollar hvert år, men alle disse liv går tabt, og det hele skyldes dårlig håndtering af skovene. Det skal afhjælpes nu, ellers er der ikke flere penge fra den føderale regering, skriver præsidenten.

/ritzau

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter