Voldsomt jordskælv ryster Japan

Et jordskælv med en styrke på 6,8 har lørdag aften lokal tid ramt Japan. Ingen meldes omkomne.

Da et voldsomt jordskælv i marts 2011 ramte Japan, rullede en dødelig tsunami efterfølgende ind over landet. Atomkraftværket blev oversvømmet, og tre reaktorer nedsmeltede. På billedet ses en kontrollør på kraftværket tidligere i november i år. (Foto: © Shizuo Kambayashi, Scanpix/AP)

Flere sårede samt en kollapset bygning er indtil videre konsekvenserne af et kraftigt jordskælv i det centrale Japan.

Det skriver flere internationale nyhedsbureauer.

Lørdag aften lokal tid ramte et jordskælv med en styrke på 6,8 på Richter-skalaen det bjergrige område omkring byen Nagano. Byen var i 1998 vært for Vinter OL og ligger omkring 200 kilometer fra hovedstaden Tokyo. Skælvet kunne mærkes i Tokyo, lyder rapporter.

Intet tsunamivarsel

Særligt et skiområde ved Nagano skulle være hårdt ramt af jordskælvet, og mindst fem personer blev indespærret i sammenstyrtede huse, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Jordskælv i og omkring Japan har tidligere resulteret i frygt for tsunamier, som den der skyllede ind over Japan efter et skælv i marts 2011, hvor omkring 15.000 japanere mistede livet.

Men intet tsunamivarsel er udsendt ved lørdag aftens skælv.

Frygt for a-kraft-ulykke

Ved jordskælvet i 2011 blev Japans Fukushima-kraftværk oversvømmet og stærkt beskadiget af den efterfølgende tsunami. Tre atomkraft-reaktorer nedsmeltede i den forbindelse.

Ved lørdagens skælv var der frygt for skader på et andet atomkraftværk, Kashiwazaki-Kariwa, men endnu er der ingen meldinger om skader på kraftværket.

Samtlige Japans atomkraftværker har været lukket ned siden katastrofen i 2011.