Voldsomt vejr koster mindst 38 livet i Japan

38 personer er omkommet og yderligere 47 er savnet, efter skybrud har ramt det vestlige og centrale Japan.

Beboerne bliver reddet fra et oversvømmet område i Kurashiki i det sydlige Japan. (Foto: Kyodo © Scanpix)

Historisk kraftig regn har ramt Japan, hvor flere end 1,6 millioner mennesker er blevet evakueret fra deres hjem i den vestlige og centrale del af landet.

Uvejret har foreløbigt kostet 38 personer livet. Yderligere 47 er meldt savnet, skriver nyhedsbureauet AP.

Japans Meteorologiske Institut har udsendt særlige vejrvarslinger, der gælder for den vestlige del af landets hovedø, Honshu.

Her opfordres borgerne til at være ekstra varsomme, da der er risiko for jordskred, stigende vandstand i floderne og kraftig vind.

Mere nedbør på vej

Ifølge det meteorologiske institut er der fare for, at det voldsomme vejr vil fortsætte. Områder, der er allerede er blevet ramt af kraftig regn, kan forvente yderligere nedbør søndag.

I Motoyama, en by på øen Shikoko, faldt der eksempelvis 583 millimeter regn på 24 timer mellem fredag og lørdag morgen. Til sammenligning falder der i gennemsnit 792 millimeter i Danmark i løbet af et helt år.

Der er indsat omkring 48.000 politibetjente, brandmænd og personer fra Japans forsvar til at hjælpe ved jordskred og andre problematiske situationer i forbindelse med det ekstreme vejr.

Foruden de 1,6 millioner mennesker, der er blevet direkte beordret til at forlade deres hjem, er 3,1 millioner borgere blevet opfordret til også at rejse hjemmefra.

/ritzau/

Facebook
Twitter