Voldtægtsdom for at snyde sig til sex

Det koster en arabisk mand halvandet år i et israelsk fængsel for voldtægt, at han gik i seng med en jødisk kvinde. Han havde sagt at han var jøde

(Foto: © scanpix/corbis RF, DR)

En domstol i Jerusalem har idømt en arabisk mand halvandet års fængsel for voldtægt mod en jødisk kvinde - uanset at hun frivilligt var gået med.

Den dømte siger ifølge avisen Haaretz, at der er tale om racisme - for kvinden gik først til politiet, da hun erfarede, at han var araber.

Men retten siger, at manden - som er gift - bedrog kvinden ved svindelagtigt at præsentere sig som jødisk ungkarl, og som sådan interesseret i en romantisk forbindelse.

Var frivilligt gået med

- Kvinden var ganske vist frivilligt gået med til sex, men det er rettens opgave at beskytte offentligheden mod smarte, glat-tungede kriminelle, som kan føre uskyldige ofre på afveje, hedder det.

Israels Højesteret fastslog for to år siden, at hvis man opnår sex ved snyderi, klassificeres det som voldtægt. Den gang blev en mand dømt for at have opnået hyrdetimer ved at give sig ud for at være regeringsembedsmand og i den egenskab at have stillet kvinderne fordele i udsigt