Voldtægtssag mod Cristiano Ronaldo bliver droppet

Beskyldningerne kan ikke bevises, meddeler anklageren.

En sag om en påstået voldtægt begået af fodboldspilleren Cristiano Ronaldo er blevet droppet af anklageren. (Foto: Alessandro di Marco © Scanpix)

Fodboldspilleren Cristiano Ronaldo skal ikke igennem en sag om en påstået voldtægt, meddeler anklageren i Clark County i Las Vegas, der har stået for efterforskningen, på Twitter.

Vurderingen er, at det ikke kan bevises ud over enhver rimelig tvivl, at han er skyldig.

Voldtægtsanklagen blev fremført af en amerikansk kvinde, og hun påstod, at det skulle være foregået i Las Vegas i 2009.

Anklageren i Las Vegas bekræfter, at kvinden i 2009 anmeldte en hændelse, men at hun ikke ønskede at oplyse, hvem gerningsmanden var, og hvor det skulle være sket. Derfor blev efterforskningen dengang lukket.

Det var det tyske magasin Der Spiegel, der sidste år først bragte historien om anklagen mod den portugisiske fodboldstjerne.

Ronaldo har ikke benægtet, at de to mødte hinanden dengang, men han har fastholdt, at alt hvad der skete imellem dem foregik med samtykke.

Forlig og tavshedspligt

Kvinden, Kathryn Mayorga, der i dag er 34 år, skulle efterfølgende i 2010 have indgået et udenomsretligt forlig med repræsentanter for Cristiano Ronaldo, der sikrede hende en sum penge, lukkede sagen og pålagde hende tavshedspligt.

Den tavshedspligt skulle hun ifølge Der Spiegel igennem en advokat have forsøgt at få underkendt, fordi hun inspireret af #meToo-bevægelsen ønskede at stå frem med sin historie og få den prøvet i retten.

Hun bad sidste år derfor politiet om at genåbne sagen, som anklageren i Las Vegas nu har lukket på grund af mangel på beviser.

At der dengang blev indgået et forlig imellem parterne, bekræfter anklageren i Clark County i sin meddelelse om, at sagen nu bliver endegyldigt lukket.

Cristiano Ronaldo er flere gange kåret til verdens bedste fodboldspiller, og han er i dag på kontrakt i Juventus i Italien.