Volkswagen indgår milliardforlig i USA efter dieselgate

Dieselgate i USA vil koste VW op mod 15 milliarder dollar, hvilket er godt 100 milliarder kroner.

Det tyske selskab har formelt indgået forlig i en domstol i San Francisco i dag. Forliget, som er det største i USA's historie, blev offentliggjort i New York. (Foto: FRISO GENTSCH © Scanpix)

De amerikanske myndigheder bekræfter, at Volkswagen vil sætte 10 milliarder dollar (67 milliarder kroner) af til at rette op på dieselskandalen. Et forlig vil i alt koste bilproducenten op mod 15 milliarder dollar, hvilket svarer til næsten 100 milliarder kroner.

Denne sum er fem milliarder dollar (34 milliarder kroner) højere end det beløb, som blev nævnt i mange medier torsdag i sidste uge. Bloomberg skriver, at Volkswagen må af med ti milliarder dollar til bilejerne og fem milliarder i bøder og andre afgifter.

Derudover har VW indvilget i at betale et stort beløb til en fond drevet af den amerikanske miljøstyrelse.

Det tyske selskab har formelt indgået forlig i en domstol i San Francisco i dag. Forliget, som er det største i USA's historie, blev offentliggjort i New York.

Skandalen begyndte i september 2015, og tilbagekøbsprisen skal baseres på værdien af bilerne før skandalen. I april satte VW 16,2 milliarder euro til side for at dække skandalens omkostninger på verdensplan,

Volkswagen har afvist at kommentere detaljer i forliget.

En tidligere chefanklager har vurderet, at VW med forliget ikke kan lægge sagen bag sig på trods af et stort ønske herom.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk