Volvo får grønt lys: Må teste selvkørende biler på svenske veje

Der skal være en fører med en hånd på rattet i bilerne i testperioden.

Volvos nye selvkørende koncept - 360c - blev præsenteret i Göteborg tidligere på måneden. Volvo har ikke oplyst de nærmere detaljer om testforløbet af de selvkørende biler. (Foto: TT News Agency © Scanpix)

De svenske myndigheder har valgt at give grønt lys til Volvo, der i de kommende år må teste selvkørende biler på vejene.

I første omgang er de begrænset til at trille rundt på vejnettet omkring Göteborg, skriver det svenske medie Dagens Industri, der har fået indsigt i dokumenter fra Transportstyrelsen.

De selvkørende biler må ikke overhale, og de bliver underlagt nogle strikse sikkerhedskrav.

Når de selvkørende funktioner er aktive, må de ikke køre over 60 kilometer i timen eller foretage vognbaneskift, og personen i førersædet skal konstant have mindst en hånd på rattet.

Vil være klar i 2021

Tilladelsen er et stort skridt på vejen for den svenske bilproducent, der har sat som mål at sende de færdigtestede biler på gaden i Sverige i 2021.

- Det her er en af de tilladelser, der er nødvendige for at få selvkørende biler, og det er naturligvis positivt, siger Johan Larsson, kommunikationsmedarbejder fra Volvo til Dagens Industri.

De nærmere detaljer om testen på de svenske veje har Volvo endnu ikke oplyst om.

Tidligere på måneden fremviste Volvo det selvkørende køretøj, der har navnet 360c.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter