Vred senator efter høring: Hvis det her er nok, må Gud hjælpe fremtidige nominerede

Christine Blasey Ford har afsluttet sin høring om anklagerne om overgreb mod højesteretsnominerede Brett Kavanaugh.

Den republikanske senator Lindsey Graham følte sig ramt af et baghold efter høringen af Christine Ford. (Foto: pool © Scanpix)

Det var en oprevet udgave af den republikanske senator Lindsey Graham, der mødte pressen efter høringen af Christine Blasey Ford, der står bag de første anklager om seksuelt overgreb mod den højesteretsnominerede dommer Brett Kavanaugh.

Ifølge senatoren er det republikanske parti - og dermed præsident Donald Trump - faldet i et baghold sat op af Demokraterne.

- Vi er cirka 40 dage fra midtvejsvalget og deres (Demokraternes, red.) mål er at trække det her ud på den anden side af valget, vinde Senatet tilbage og dermed forhindre præsidenten i at indsætte en ny højesteretsdommer.

- Vennerne på den anden side (Demokraterne, red.) satte det op til at forløbe på præcis denne måde. Jeg føler mig ramt af et bagholdsangreb, siger Lindsey Graham.

Gud må hjælpe fremtidige nominerede

Ifølge Lindsey Graham, der selv er tidligere anklager og dommer, står flere spørgsmål tilbage, som Christine Blasey Ford ikke kunne svare på.

- Jeg ved stadig ikke, hvor det skete, og hvornår det skete. Hun siger, at det 100 procent sikkert, at det skete - jeg er 100 procent sikker på, at Brett Kavanaugh vil sige, at han ikke gjorde det.

- De navngivne personer siger, at de ikke ved, hvad hun snakker om. Hun kan ikke fortælle os, hvordan hun kom hjem, eller hvordan hun kom derhen. Det er de fakta, vi står tilbage med, siger Lindsey Graham.

- Hvis det her er nok (til at forhindre valget af Kavanaugh, red.), må Gud hjælpe fremtidige nominerede, siger Lindsey Graham.

Sender advarsel til partifæller og demokrater

Lindsey Graham talte i pausen mellem høringen af Christine Blasey Ford og Brett Kavanaugh.

Ifølge senatoren skal hans republikanske kollegaer tænke sig godt om.

- Hvis I kan ignorere alt i denne sag, der er 35 år gammel, usikker på tid og sted og uden samarbejde (mellem partierne, red.). Hvis det er nok for jer, må Gud hjælpe os alle som republikanere.

Lindsey Graham havde også en besked til Demokraterne.

- Hvis dette er den nye praksis, må I hellere passe på jeres nominerede.