Vrede asylansøgere brænder center ned

For anden gang på en uge har asylansøgere i Norge sat ild på et asylcenter. De er utilfredse med forholdene på centeret.

Et asylcenter uden for Oslo blev i nat sat i flammer. Det er anden gang på to døgn, at beboere på Lier modtagecenter sætter ild på bygningerne.

Brandvæsenet kæmpede forgæves for at redde bygningerne, men tre af dem brændte ned til grunden. Ifølge avisen VG er 23 personer arresteret efter branden. De er alle beboere på centeret.

Var planlagt på forhånd

VG har talt med flere beboere på centeret, som alle siger, at branden var planlagt.

- Vi fik besked ved 20-tiden, om at bygningerne ville blive sat i brand. Baggrunden er den enorme frustration, som har bredt sig her på centeret den seneste tid, siger en af beboerne til avisen.

Forsøgte forsoning

Natten til tirsdag blev centeret også sat i brand. Derefter holdt den norske udlændingestyrelse sammen med politiet og centerets ledelse et møde med de utilfredse beboere i går.

Efter mødet troede myndighederne, at gemytterne var faldet til ro. Men alligevel gentog optøjerne sig altså i nat.

Har modtaget trusler

Fungerende leder af asylcenteret, Hugo Limkjær, siger til VG:

- Nogle er utilfredse med, at det tager for lang tid at blive sendt hjem. Og så er der nogle, som ikke vil af sted. Der er flere klager knyttet til driften, for eksempel kunne de godt tænke sig bedre mad.

Ifølge lederen har de ansatte ved centeret flere gange modtaget trusler fra beboerne og signaler om, at centeret ville blive brændt ned.

Facebook
Twitter