Vrede Calais-borgere: Vores by er døende - "Junglen" skal væk

Borgere fra Calais er rejst til Paris for at få slumlejr fjernet helt.

"Regeringen bør erklære Calais for et ekstraordinært økonomisk katastrofeområde". Sådan lyder teksten på et banner, som borgere fra Calais har taget med til Paris for at kræve "Junglen" ryddet helt. (Foto: © THOMAS SAMSON, Scanpix)

Med byens borgmester i spidsen er flere hundrede borgere og forretningsdrivende fra Calais rejst til Paris for at vise deres utilfredshed med den franske havnebys store slumlejr "Junglen".

"Vi elsker vores by, og vi er her i Paris for at forsvare den", står der på Calais-borgernes t-shirts.

Fransk politi har allerede ryddet en del af "Junglen" - noget som har udløst voldsomme sammenstød med de tusinder af flygtninge og migranter, som ønsker at blive boende i lejren i håb om at kunne smugle sig om bord på lastbiler og krydse Den Engelske Kanal via Euro-tunnellen.

Men nu skal lejren helt væk, kræver borgerne fra Calais:

"Calais er døende"

-Vi har brug for handling. Og nu har vi fået nok. Det er simpelthen for meget. Calais er døende, siger en handlende fra Calais.

-Vi bliver fattigere og fattigere. Og det går hurtigere og hurtigere. Vi mister vores forretninger. Vi har snart ikke flere kunder tilbage. Og der bliver færre og færre turister i Calais. Det går rigtig dårligt, siger en anden butiksejer.

Borgerne og de handlende fra Calais siger, at de vil aflevere en protestskrivelse til præsident Francois Hollande i Elysee-palæet. Og at præsidenten nu må gøre noget ved sagen.

Sikkerheden skal skærpes

Foreløbig har Hollande fået den britiske premierminister David Cameron til at love at give ca. 150 millioner kr. ekstra for at øge sikkerheden ved indgangen til Euro-tunnellen og bekæmpe menneskesmuglere.

I forvejen har Storbritannien bidraget med ca. 450 mill. kr. til krisen i Calais.

Men det er ikke nok for Calais-borgerne. "Junglen skal ryddes helt, siger de.