'What the hell' på Hawaii: Danske Christian gætter på at nogen bliver fyret

Christian Puibaraud gemte sig i sit gæstesoveværelse, da beskeden om en missiltrussel mod Hawaii tikkede ind på telefonen.

Christian Puibaraud med sin kone. Hun befandt sig i Los Angeles, da alarmbeskeden blev sendt ud. Privatfoto: Christian Puibaraud.

Det var en noget usædvanlig besked, danske Christian Puibaraud og resten af indbyggerne på Hawaii måtte sluge til deres morgenkaffe.

Lidt efter klokken otte lokal tid dukkede der en advarsel op på hans telefon med besked om, at han med det samme skulle søge ly, fordi en "ballistisk missiltrussel" var på vej mod Hawaii.

- Først troede jeg, at det var en fejl. Men det kom jo fra officielt hold, så jeg tænkte 'what the hell is going on here?', siger Christian Puibaraud til DR Nyheder.

- Det er altså en seriøs meddelelse at få på sin telefon en lørdag morgen.

Derfor gjorde Christian Puibaraud også, som han fik besked på. Han lukkede døre og vinduer og gemte sig i den mest afsides del af huset, han kunne komme i tanker om.

- Mine hunde og jeg gemte os nede i vores gæstesoveværelse, hvor der ikke er så mange vinduer, fortæller Christian Puibaraud.

Her kunne han følge situationen på fjernsynet, mens han talte i telefon med venner og bekendte. Alle stillede det samme spørgsmål: Hvad er det, der foregår?

- Det var lidt 'scary', for man vidste ikke, hvad det var. Så jeg gjorde bare, som jeg blev fortalt, siger han.

Falsk alarm: Nogen må fyres

Der skulle gå mange minutter, før myndighederne på Hawaii kunne oplyse, at der var tale om falsk alarm. Notifikationen var blevet udløst ved en fejl, og der var ingen missiltrussel mod Hawaii, skrev beredskabsmyndighederne på Twitter.

Ifølge CNN blev en besked nummer to, der bekræftede, at den første besked var falsk alarm, først sendt ud 38 minutter senere.

Og så blev frygten og nervøsiteten hos indbyggerne i den amerikanske stat afløst af vrede.

- Den generelle reaktion er, at folk er gale. Og det er jeg sådan set også. Hvordan kan det dog lade sig gøre?, siger Christian Puibaraud.

- Der er sgu en eller anden, der bliver fyret, det er helt sikkert. Det skal ikke ske igen, for hvis sådan noget her sker i tide og utide, så er det jo svært at tage det seriøst, siger han.

Ifølge guvernør David Ige blev beskeden sendt ud, da "en medarbejder trykkede på en forkert knap" under et vagtskifte. Det siger han i et interview med CNN.

Nu vil delstaten gå procedurerne i sømmene, så en lignende fejl ikke sker i fremtiden, skriver det amerikanske medie.

Facebook
Twitter