#WhereTheBloodyHellAreYou: Australierne raser over premierministerens Hawaii-ferie

Hundredvis af hjem er brændt ned, og flere er døde på grund af naturbrande og tørke.

Den australske premierminister, Scott Morrison, afbryder sin familieferie på Hawaii. (Foto: Joel Carrett © Scanpix)

- Jeg beklager dybt overfor alle, jeg har fornærmet ved at tage på ferie med min familie, mens Australien lider under forfærdelige skovbrande, skriver Australiens premierminister Scott Morrison i en pressemeddelelse.

Premierministeren er i de seneste dage blevet hængt ud på sociale medier for at være taget på juleferie til Hawaii med familien, mens store naturbrande og rekordhøje temperaturer hærger Australien.

Under hashtagget #WhereTheBloodyHellAreYou (#HvorFandenIHelvedeErDuHenne, red.) har mange australiere tilkendegivet deres utilfredshed med premierministerens pludselige afstikker.

Hashtagget startede hos den australske model Lara Worthington, der i onsdags skrev det på twitter.

Udtrykket 'Where the blody hell are you' stammer fra en kampagne, der er lavet af 'Turism Australia' for at lokke flere turister til landet. Lara Worthington er selv med i videoen, hvor hun nyder livet på en hvid sandstrand.

Andre Twitterbrugere er gået endnu mere kreativt til værks for at udtrykke deres utilfredshed med premierministeren. Som for eksempel her, hvor en bruger sammenligner Scott Morrisons løn og hverdag under brandene med en af de frivillige brandmænd, der hjælpe med slukningsarbejdet:

Nu ser det dog ud til, at premierministeren har taget kritikken til sig. Han meddelte i dag, at han afbryder ferien, efter to frivillige brandmænd har mistet livet i delstaten New South Wales. De to brandmænd omkom, mens de bekæmpede de omfattende brande, der blandt andet har omringet storbyen Sydney.

Premierministeren er tilbage på australsk jord igen på lørdag, skriver The Guardian.

De to frivillige brandmænd omkom, da deres brandbil ramte et træ under et forsøg på at slukke en brand sydvest for Sydney.

Det oplyser de lokale myndigheder natten til fredag dansk tid.

Tre andre brandmænd i bilen blev kvæstet, men de er i stabil tilstand.

Den varmeste dag nogensinde

Lige nu er hele landet ramt af en hedebølge, der har varet i flere uger.

Først på ugen slog landet en vild rekord, da den varmeste dag nogensinde blev målt med en gennemsnitstemperatur på 40,9 grader. Det oplyste Australiens meteorologiske institut.

  • Mens nogle kunne køle ned under fredagens cricketkamp i Perth... (Foto: DAVE HUNT © Scanpix)
  • ...så det sådan ud på den anden side af stadion på grund af en naturbrand i området. (Foto: DAVE HUNT © Scanpix)
  • Det østlige Australien har været særligt hårdt ramt. Brande nær Mount Tomah i New South Wales medførte 70 meter høje flammer. (Foto: NSW RFS - TERRY HILLS BRIGADE © Scanpix)
  • Naturbrande har givet tydelig røgdannelse i Sydney flere gange de seneste uger. (Foto: STRINGER © Scanpix)
1 / 4

De høje temperature og de mange naturbrande har ført til, at der er indført undtagelsestilstand i delstaten New South Wales, hvor storbyen Sydney ligger.

Billeder fra slukningsarbejdet i netop New South Wales:

Også i september blev der indført undtagelsestilstand i delstaten på grund af 'katastrofale vejrforhold', skriver nyhedsbureauet AFP.

FacebookTwitter