Whistleblower påstår at afsløre gigantisk hemmelighed: USA er i besiddelse af ufoer af 'ikke-menneskelig oprindelse'

Der skal meget til at chokere Frederik Dirks Gottlieb, men hvis historien holder stik, er ufo-podcastværten alligevel 'en anelse chokeret' over udmeldingen, som ifølge ham står til at blive årets nyhed.

Den amerikanske kongres har tidligere udgivet materiale af uidentificerede flyvende objekter, som er fanget på kamera fra 2004 til 2015. (Video: Den amerikanske efterretningstjenestes rapport).

Skal man tro den nu tidligere efterretningsofficer David Grusch, har den amerikanske regering i årtier holdt på en opsigtsvækkende hemmelighed.

Efterretningsvæsnet i USA har i årevis ligget inde med uidentificerede flyvende objekter - altså ufoer - af "ikke-menneskelig oprindelse".

Det hævder den 36-årige tidligere amerikanske efterretningsofficer i en artikel hos mediet The Debrief og med TV-stationen NewsNation.

Det er ikke informationen om ufoerne, som overrasker vært på DR-podcasten 'Flyvende Tallerken' Frederik Dirks Gottlieb mest. Nej, det mest overraskende er, hvor åbenmundet og skråsikkert den tidligere højtstående officer udtaler sig om sagen til pressen.

David Grusch siger det både lige-ud-af-posen og utvetydigt.

Nok fordi han opfatter det som et faktum, at den amerikanske stat er i besiddelse af ikke-jordiske fartøjer, mener Frederik Dirks Gottlieb.

Lettere chokeret DR-vært

Frederik Dirks Gottlieb beskæftiger sig til daglig med ufoer og alt deromkring og læste om David Gruschs afsløring med stor interesse.

Først én gang, så en gang til og så en tredje gang. For historien er næsten for god til at være sand for en ufo-nørd som ham.

- Der skal meget til at chokere mig, men jeg var alligevel en anelse chokeret over graden af information i artiklen.

Samtidig læste han artiklen med en nødvendig portion skepsis.

- Det er næsten for godt - og for vildt - til at være sandt. Selv for mig som arbejder med emnet, og jeg har eddermame snakket med nogle vilde folk og blevet præsenteret for nogle vilde udtalelser, siger han.

Vicedirektøren i det amerikanske Naval Intelligence, Scott Bray, peger på en video af en ufo under en høring i Kongressen om netop ufoer (AP Photo/Alex Brandon). (Foto: © Alex Brandon, Associated Press)

Har ikke selv set dem

Whistlebloweren David Grusch har ikke selv set de påståede ufo-fund, men har fået dem beskrevet af kilder. Derfor er der god grund til at være en smule afventende, inden man går helt balalajka over udmeldingen, foreslår Frederik Dirks Gottlieb.

Han venter stadig på, at mere af det syv-timer lange interview med David Grusch bliver offentliggjort, for historien er med stor sandsynlighed bare den første af en perlerække af afsløringer, gætter podcastværten.

- Men jeg bliver ved med at vende tilbage til, at han ikke har set dem med sine egne øjne, og det er humlen ved det hele, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Skulle der være noget om snakken, tøver Frederik Dirks Gottlieb ikke med at kalde historien for "året største nyhed".

- Nogle vil måske endda mene, det er historiens største. Det er i hvert fald en nyhed, vi aldrig vil glemme.

Hvis USA ligger inde med ufoer, har det potentiale til at ændre den grundlæggende opfattelse af videnskab, mener han.

Vi er helt sikkert ikke alene, siger David Grusch i et interview med TV-stationen NewsNation. Et interview, som også er meget omtalt på mediet Twitter.

Amerikansk 'ufo-lov'

Det er svært at vurdere, hvor troværdige David Grusch udtalelser er. Det, vi ved, er, at han har haft en helt central position inden for USA's ufo-program.

Han har en høj sikkerhedsgodkendelse, er velanset og bliver bakket op af andre højtstående efterretningsofficerer.

Han har arbejdet som officer i flere efterretningstjenester og i Pentagons ufo-enhed, Unidentified Aerial Phenomena Task Force, fra 2019 til 2021, hvor hans job var at undersøge ikke-jordiske objekter for den amerikanske stat.

Han har siden valgt at fortælle om sit arbejde som whistleblower.

Det kan han, fordi den amerikanske præsident, Joe Biden, i slutningen af sidste år underskrev en ny lovpakke, som blandt andet betød, at whistleblowere, som har arbejdet inden for hemmelige efterretningsprogrammer om ufoer, som David Grusch for eksempel har, må tale om sin viden internt uden professionelle konsekvenser.

Det er det, Frederik Dirks Gottlieb, kalder for en "ufolov".

På trods af "ufoloven", må man som tidligere efterretningsofficer stadig ikke dele "klassificeret" information offentligt. Derfor er han og hele interviewet på forhånd blevet godkendt af det amerikanske forsvarsministerium.

- Ellers ville han sidde i fængsel lige nu, forklarer Frederik Dirks Gottlieb.

Derfor kan han heller ikke fremlægge de beviser, han selv påstår at have, for at hans afsløring holder vand. Den information er nemlig klassificeret.

- Jeg tænker, han er gået så langt, han kan, inden for hans fortrolighedserklæring, siger Frederik Dirks Gottlieb.

Artiklen, som bliver kaldt en journalistisk bombe, er lavet af de to journalister Leslie Kean og Ralph Blumenthal.

De har begge været gæster i DR's helt egen ufo-podcast. I det seneste afsnit kan du høre dokumentarfilm-instruktøren James Fox, som har talt med UFO-vidner verden over de sidste 20 år.