WHO: Ebola-udbrud er nu en international nødsituation

Ebola-udbruddet i Vestafrika kræver en ekstraordinær reaktion fra verdenssamfundet, lyder det fra WHO.

Udbruddet af den dødelige virus ebola i det vestlige Afrika kan nu betegnes som en international nødsituation, der kræver en ekstraordinær reaktion fra verdenssamfundet. (Foto: JOHN SPINK © Scanpix)

Udbruddet af den dødelige virus ebola i det vestlige Afrika kan nu betegnes som en international nødsituation, der kræver en ekstraordinær reaktion fra verdenssamfundet.

Det er meldingen fra verdenssundhedsorganisationen WHO, skriver nyhedsbureauet AP.

Den dødelige virus har kostet omkring 1000 mennesker livet, og sygdommen fortsætter med at sprede sig i Vestafrika.

Det er de høje dødstal, den store dødsrate blandt smittede og den store smittefare, der får WHO til at melde ud, at ebola til ikke længere er et afrikansk problem, men et problem for hele det internationale samfund.

Internationalt problem

Sygdommen er således også nået uden for det afrikanske kontinent.

Torsdag landede den første ebola-smittede person vi Europa - en spansk præst - i sit hjemland, hvor han får behandling på et isoleret hospital i hovedstaden Madrid.

En amerikansk-liberiansk mand har allerede mistet livet, mens to amerikanere, en læge og sygeplerske, modtager behandling i USA med det utestede serum Zmapp.

De amerikanske sundhedsmyndigheder vurderer, at det er uundgåeligt, at ebola-virussen vil sprede sig til USA.

Flere end 1700 personer er siden marts blevet smittet i de vestafrikanske lande Sierra Leone, Guinea, Nigeria og Liberia.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter