WHO: Ebola-udbrud i DR Congo spreder sig

Ti steder i DR Congo har WHO sporet kontakt med ebolavirus i forbindelse med et nyligt udbrud.

Det seneste udbrud af Ebola i DRCongo er sporet i et område, hvor hæren er i åben kamp med forskellige militser, hvilket gør bekæmpningsarbejdet betydeligt mere vanskeligt. (Foto: John Bompengo © Scanpix)

Et udbrud af Ebola i DR Congo har spredt sig fra sit udspring til en naboprovins. Det oplyser Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Chefen for WHO's akutrespons, Peter Salama, fortæller, at WHO har registreret ebolasmittede ti forskellige steder i DR Congo.

I går erklærede sundhedsmyndighederne i DR Congo et ebolaudbrud. Det kom lidt over en uge efter, at et andet ebolaudbrud i en anden del af landet blev erklæret slået ned.

Det seneste udbrud er sket i den nordøstlige provins Nordkivu nær byen Beni. Og de fleste af WHO's registrerede tilfælde er fundet nær Beni. Men et af dem er fundet i naboprovinsen Ituri nord for Nordkivu.

Tidligere har Peter Salama understreget, at det nuværende udbrud adskiller sig fra det foregående, fordi det foregår i en del af DR Congo, hvor hæren er i åben kamp med forskellige militser.

- Denne gruppe af ebola-sager sker i et miljø, der er meget forskelligt fra det nordvestlige område, vi opererede i (ved seneste udbrud, red.). Det er en aktiv konfliktzone, skrev Peter Salama på Twitter onsdag.

- Den største udfordring bliver at nå ud til den berørte befolkning sikkert.

Ifølge Peter Salama var det udløsende tilfælde ved dette udbrud en 65-årig kvinde. Hun døde på et hospital i byen Mangina med symptomer på ebola. Syv af hendes nære familiemedlemmer er også døde ifølge Salama.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter