WHO: Frygt for zika-smitte i Asien

Det myggebårne zikavirus er fundet i 70 lande - deraf 19 lande i Asien. Og det bekymrer WHO.

Sygeplejersker sætter en net over en hospitalsseng i Farrer Park-hospitalet i Singapore. (Foto: Edgar Su © Scanpix)

Zikavirus er efter alt at dømme ved at blive spredt i Asien, siger Verdenssundhedsorganisationen WHO i en advarsel, efter at der er meldt om hundredvis af tilfælde i Singapore.

I Thailand er to nyfødte blevet diagnosticeret med den sjældne sygdom mikroencefali, der knyttes til zikavirus. Sygdommen gør, at et barns hoved bliver unormalt lille, og dets hjerne ikke udvikles optimalt.

- Det myggebårne virus er blevet fundet i 70 af verdens lande - deraf 19 lande i Asiens stillehavsregion, siger WHO's direktør for sundhedssikkerhed, Li Ailan.

Ifølge en WHO-rapport er det yderst sandsynligt, at virusset spredes yderligere i regionen, som omfatter Kina, Japan, Australien samt de fleste lande og øer i det sydøstlige Asien.

Der har været registreret over 400 tilfælde af zika i Singapore, mens der i Vietnam, Filippinerne og Malaysia har været rapporteret om mindre end 20 tilfælde i hvert af landene.

WHO's direktør, Margaret Chan, siger, at politiske ledere i regionen har udtrykt bekymring over udviklingen, og de siger, at sundhedsmyndighederne og eksperter stadig er usikre på, hvordan situationen skal håndteres.

/ritzau/

Facebook
Twitter