WHO: Kolera i udbrud i krigshærgede Yemen

Mere end 1400 personer frygtes ramt af den smitsomme mave-tarm-sygdom i det krigshærgede land ifølge verdenssundhedsorganisationen WHO.

Manglen på rent vand i Yemen er en medvirkende årsag til at mave-tarm-sygdommen kolera er gået i udbrud i landet. (Foto: © Yahya Arhab, Scanpix)

Antallet af mistænkte kolerasmittede i Yemen er steget voldsomt til 1410 personer tre uger efter, et udbrud ifølge WHO blev erklæret.

Yemens sundhedsministerium annoncerede koleraudbruddet i begyndelsen af oktober, da WHO mistænkte 24 tilfælde af sygdommen i landet.

18 måneders krig imellem Houthi-oprører og den Saudi-Arabisk-ledet koalition, der støtter Yemens regering, har ødelagt majoriteten af landets sundhedsvæsen og adgangen til rent vand. Og det har fået koleraudbruddet til at stige voldsomt.

I går udtalte WHO-talsmanden Tarik Jasarevic på et pressemøde, at man mistænker, at 1410 personer er smittet med kolera i 10 ud af Yemens 23 provinser.

Udover at fremme koleraudbrud har krigen i Yemen ødelagt meget af landets infrastruktur, dræbt mere end 10.000, og millioner af mennesker er fordrevet.

Kolera er en akut, vandig diarrésygdom, som forårsages af bakterien Vibrio cholerae. Uden tilstrækkelig behandling med væske og salt er det en dødelig sygdom. Behandles kolera derimod korrekt er dødeligheden under 1 procent.