Tema Zikavirus

WHO opruster hårdt mod zikasmittende myg

Verdenssundhedsorganisationen tager zikavirus meget alvorligt og vil bekæmpe myg med mulig genmodificering.

Virussen er mistænkt for at kunne give underudviklet kranie og hoved, såkaldt microcephali, hos nyfødte. (Foto: Nacho Doce © Scanpix)

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, oplyser, at stadigt mere tyder på en sammenhæng mellem zikavirus og mikrocephali, en hjernesygdom hos spædbørn, men at det kan tage yderligere tre til fire måneder at bevise det, skriver nyhedsbureauet Reuters.

WHO siger videre, at der er indkaldt til et møde 7.-9. marts med forskning i diagnose og vaccine til behandling af zikavirus på dagsordenen.

Zikavirus

Zikavirus overføres med myggearten aedes og giver hos de fleste ingen eller milde symptomer. Men den er farlig for gravide. Virussen er nemlig mistænkt for at kunne give underudviklet kranie og hoved, såkaldt mikrocefali, hos nyfødte. Op mod 27 lande er berørt af smitten, og WHO har nu erklæret Zikavirus for en global trussel.

Gå til tema

- Det svarer til, hvad vi gjorde i ebolaens første tid, oplyser WHO.

Verdenssundhedsorganisationen siger videre, at der i løbet af tre til fire uger vil blive indkaldt til et møde i rådgivningsgruppen for myggekontrol for at kigge nærmere på nye koncepter, heriblandt genmodificerede myg.

/ritzau/Reuters