WikiLeaks: Julian Assange har fået cuttet internetadgangen

Ecuador har tilsyneladende afbrudt internetforbindelsen for whistleblower-organisationens stifter efter publicering af Hillary Clinton-tale.

Julian Assange kan ikke længere tilgå internettet fra sin midlertidige boliig på Ecuadors ambassade i London, skriver Wikileaks på Twitter. (Foto: © handout, Scanpix)

WikiLeaks' stifter Julian Assange kan ikke længere tilgå internettet fra sit skjul på den ecuadorianske ambassade i London. Det oplyser Wikileaks via Twitter.

De forsikrer dog på Twitter, at Ecuador stadig vil beskytte Julian Assange, og WikiLeaks har efterfølgende iværksat en "passende beredskabsplan".

Ifølge WikiLeaks fik Assange afbrudt sin internetadgang lørdag eftermiddag klokken fem, få timer efter at gruppen havde offentliggjort tre taler, som den demokratiske præsidentkandidat havde holdt for investeringsbanken Goldman Sachs. Taler, som Clintons kampagnestab selv har nægtet at offentliggøre.

Clintons stab har hverken be- eller afkræftet, om de lækkede dokumenter er ægte, men ifølge den britisk avis The Guardian, at der intet der tyder på, at dokumenterne er fabrikerede.

Har boet fire år på ambassade

Ecuadors regering har ikke ønsket at kommentere Assanges afbrudte internetadgang:

- Vi kommenterer ikke rygter, der cirkulerer på Twitter. Ecuador vil blive ved med at beskytte Julian Assange og opretholde det politiske asyl, vi gav ham i 2012, siger en kilde i regeringen til nyhedsbureauet PA.

Julian Assange har levet på den ecuadorianske ambassade i London de seneste fire år. Sverige ønsker ham udleveret, da flere svenske kvinder har anklaget ham for sexkrænkelser.

USA ønsker ham ligeledes udleveret for at have lækket statshemmeligheder, som han siden 2006 har været med til at publicere online via Wikileaks.