Wikileaks lækker tusindvis af dokumenter om Saudi-Arabien

Saudi-Arabien advarer deres befolkning mod at læse dokumenterne.

Prins Mohammed bin Salman, Saudi-Arabiens forsvarsminister, med betænkelige miner. Nu har han fået mere at spekulere på, efter at hemmelige udenrigspolitiske dokumenter er blevet offentliggjort. (Foto: Sasha Mordovets © Scanpix)

WikiLeaks har offentliggjort 60.000 hemmelige saudiarabiske dokumenter.Det oplyser flere internationale medier.I dokumenterne kan man blandt andet læse om de ledende saudiaraberes ekstravagante livsførelse.

Det fremgår også af dokumenterne, at den saudiarabiske prinsesse Maha al-Ibrahim i 2009 løb fra en kæmpe regning for brug af limousiner i Schweiz.En regning på otte millioner kroner, der senere blev sendt til den saudiarabiske ambassade.Saudi-Arabien advarer befolkningenWikiLeaks har ifølge avisen The Independent offentliggjort en halv million saudiarabiske dokumenter, der ventes offentliggjort inden for de kommende uger.Saudi-Arabien har reageret hurtigt og advarer landets befolkning mod at søge efter dokumenterne på internettet.- Vi advarer mod at søge information i lækkede dokumenter, der kan være usande og skade nationen, skriver det saudiske udenrigsministerium på deres Twitter-konto.Skulle Mubarak købes fri? Nyhedsbureauet AP har læst nogle af dokumenterne.

De fortæller blandt andet om mulig iransk militær indblanding i Sydsudan, og at Golfstaterne overvejede at få frigivet den tidligere Egyptiske præsident Hosni Mubarak mod at betale et stort  milliardbeløb.Men AP understreger også, at man endnu kun har nået at bekræfte autenciteten af en håndfuld af dokumenterne./ritzau/AP

Facebook
Twitter