Wilders vil danne anti-islam bevægelse

Den hollandske politiker Geert Wilders vil lave international græsrodsbevægelse, der skal kæmpe for et forbud mod immigration fra islamiske lande.

Geert Wilderes vil lave international græsrodsbevægelse mod immigration fra islamiske lande til Vesten. (Foto: © VALERIE KUYPERS, Scanpix)

Den omstridte hollandske politiker Geert Wilders har planer om at oprette en international bevægelse, som skal sprede hans budskab i Vesten om at immigration fra islamiske lande skal forbydes.

Geert Wilders siger til nyhedsbureauet AP at han vil starte bevægelsen senere i år, i første omgang i fem lande, USA, Canada, Storbritannien, Frankrig og Tyskland.

Fra græsrodsbevægelse til parti

Wilders håber at hans bevægelse, der skal begynde som en græsrodsbevægelse, efterhånden vil have sine egne politikere - eller som minimum vil få indflydelse på lovgiverne.

Han håber at kunne placere sin bevægelse mellem de traditionelle konservative og de yderligtgåedne højreorienterede. Han mener at der for eksempel i Storbritannien er et meget stort gab mellem det regerende konservative parti og British National Party helt ude på højrefløjen.