Williams mission: Ebola er ikke heksedoktori

En ny kampagne i kampen mod ebola skal vise, at behandling kan redde mennesker som William Poopei.

Patrick Poopei er en af de heldige. Han fik plads i sin fars seng på hsopitalet. I dag er de begge raske. (Foto: © Morgana Wingard- 2014)

Der var ingen, der tænkte ebola. I begyndelsen troede William Poopei og hans familie, at det var heksekunstner, der gjorde dem syge.

William Poopei bor i Payneswille i udkanten af Liberias hovedstad Monrovia. De havde hørt om ebola, men.

- Dengang hørte vi kun om folk langt væk, der døde af ebola.

De næste måneder døde 14 af William Poopeis familiemedlemmer.

Han fortæller sin historie for at hjælpe i kampen mod virusset i de vestafrikanske lande Guinea, Sierra Leone og Liberia. Her har ebola indtil videre krævet næsten 6.000 liv, og over 16.000 mennesker er smittet.

Se hele historien om William og hans søn Patrick i videoen her nedenfor.

#ISurvivedEbola

En gruppe organisationer, og medier er gået sammen for at gøre opmærksom på, at det er muligt at bekæmpe ebola. De interviewer den næste tid nogle af dem, der er sluppet fra ebola med livet i behold og deler dem under hashtagget #ISurvivedEbola – jeg overlevede ebola.

Kampagnen skal både anspore mennesker til at donere penge og sprede viden om, hvordan man undgår at blive smittet. Og særligt viden om, hvordan man beskytter sig mod ebola, er altafgørende i kampen mod sygdommen.

Behovet for den type viden har også ansporet sangen 'Africa Stop Ebola', hvor en gruppe, berømte vestafrikanske kunstnere på forskellige sprog synger om, at man skal stole på lægerne, og at ebola smitter gennem kropsvæsker.