For første gang i flere måneder er der biler på vejene i Wuhan, de første fly er lettet fra byens lufthavn, og tog er igen i drift.
Åbningen kommer, efter Kina i går kunne registrere første dag siden epidemiens udbrud uden dødsfald som følge af coronasmitte.
- Jeg har ikke været udenfor i 70 dage. Det her er min første dag ude, så jeg er meget spændt. Jeg blev vanvittig af at være indenfor i så lang tid, lyder det fra Tong Zhengkun, der bor i Wuhan.
Det er dog ikke alle, der får lov at gå ud efter den omfattende karantæne. Man skal kunne bevise, man ikke er smittet. For eksempel ved at have 'grøn status' på en sundheds-app på sin telefon.
- At få den her grønne status er faktisk ikke noget, man bare lige får. Man skal bruge sit pas, man skal indtaste sine bankoplysninger og sine telefoninformationer, fortæller Asien-korrespondent Philip Khokhar, der selv sidder i karantæne på et hotel i Kina.
- Mange steder i Kina kan man ikke komme ind på en togstation, i banken eller ind på et kontor i kommunen uden den her grønne tilladelse. På den måde er der kommet et a-hold og et b-hold: Dem der har den officielle blåstempling, og dem der ikke har, lyder det fra Philip Khokhar.
Drastiske metoder
Coronasmitten menes at stamme fra et dyremarked i Wuhan. Da smitten for alvor greb om sig, tog de kinesiske myndigheder drastiske metoder i brug for at inddæmme den.
Der begyndte at dukke videooptagelser op af kinesere, der blev slæbt væk af mænd i hvide beskyttelsesdragter. Tilsyneladende for enten at blive spærret inde i eget hjem eller taget med på hospitalet - som regel mod deres egen vilje.
Nedlukningen af byen blev indført den 23. januar. Der bor omkring 11 millioner mennesker i Wuhan.
Over 3.300 personer har mistet livet under coronaepidemien i Kina, og over 80.000 er blevet bekræftet smittet fra officielt hold. Tallene menes dog at være langt højere.
De kinesiske myndigheder er blevet kritiseret for at have kendt til udbruddets alvor, længe inden offentligheden blev informeret.
Du kan se mere om håndteringen af coronakrisen i Wuhan i en Horisont-udsendelse her.
Restriktioner i resten af Kina
De fleste andre steder i Kina er der dog fortsat stramme restriktioner. I Beijing blev der registreret 31 nye tilfælde af coronasmitte i mandags, og her har de lokale myndigheder indført yderligere restriktioner.
Alle, der ankommer til byen, skal i karantæne og igennem omfattende sundhedsundersøgelser.
I Wuhan blev genåbningen markeret med et lysshow i byens skyline. Her så maskeklædte borgere til, mens de ifølge nyhedsbureauet AP råbte "Kom så, Wuhan!"
- Wuhans indbyggere har betalt en høj pris - også mentalt. Epidemien har været en katastrofe, men Wuhans indbyggere er kendt for deres stærke vilje, sagde Wuhan-indbyggeren Zhang Xiang til samme nyhedsbureau.