Wuhan indfører forbud mod at spise vilde dyr

Myndighederne i Wuhan forbyder salg af vilde dyr, og dyrelivet i området skal fredes.

Myndighederne har desinficeret Huanan Seafood Wholesale Market, hvor man mener, at coronavirus har sit udspring. Markedet er stadig lukket ned. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Flagermus, slanger og små krokodiller.

Det er nogle af de dyr, der bliver solgt på markeder rundt omkring i Kina. Her kan folk købe de forskellige dyrearter og tage dem med hjem til aftensmad.

Men nu skal det være slut i Wuhan. Millionbyen, coronapandemiens epicenter, indfører nu et forbud mod at sælge og spise de vilde dyr. Det skriver The Independent.

Desuden vil myndighederne frede Wuhans vilde dyreliv, og det skal derfor heller ikke være tilladt at jage dyrene, beretter det amerikanske medie CBS News.

Dyremarkedet "Huanan Seafood Wholesale Market" i Wuhan menes at være stedet, hvor Covid-19 har sit udspring.

Markedet blev lukket i starten af januar i år og er stadig lukket ned den dag i dag.

I slutningen af januar annoncerede de kinesiske myndigheder et landsdækkende forbud mod salg af vilde dyr.

Flere af de såkaldte wet markets er dog åbnet op igen, rapporterer blandt andre ABC News.

Men nu skal markederne skære i udbuddet af eksotiske produkter, da de ikke længere må sælge de vilde dyr.

Kompensation til landmænd

Forbuddet vil ramme de landmænd, der opdrætter dyrene. De vil derfor nu få økonomisk kompensation, hvis de skifter flagermus ud med planteavl, beretter nyhedsbureauet AFP. Det skal hjælpe dem til at konvertere til en anden type landbrug.

Det giver dem mulighed for at omlægge til at dyrke frugt, grøntsager, te-plantager eller anden form for planteavl. Det skal også være muligt at skifte til opdræt af andre dyr - blandt andet svin eller kyllinger.

Selvom det ikke længere vil være muligt at sælge og spise de vilde dyr på dyremarkederne, skal det være lovligt at bruge dyrene til for eksempel forskning, skriver Business Insider.

Flere virus stammer fra dyr

Det er ikke første gang, at et dyr har fået skylden for, at være smittekilde til en dødbringende virus.

MERS blev påvist i 2012, og er også en coronavirus. De første personer, der fik påvist virusset havde opholdt sig på Den Arabiske Halvø.

Virusset stammer oprindeligt fra dyr og er påvist hos dromedarer, oplyser Statens Serum Institut.

En anden coronavirus, der i 2003 smittede omkring 8.000 mennesker og tog livet af cirka 800, er SARS. Ifølge WHO stammer virusset med stor sandsynlighed fra dyr, der derefter har smittet mennesker med det.

Ifølge Johns Hopkins University er der i skrivende stund registreret 84.081 smittede med Covid-19 i Kina, mens 4.638 har mistet livet som følge af virusset.

Før Wuhan forbød salg af de vilde dyr, lavede DR denne Youtube-video om dyremarkeder.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter